Incendiu puternic la un depozit de anvelope

Incendiu de amploare la un depozit de anvelope și depozit de piese de mașini din localitatea Ciuperceni.

Incendiul a izbucnit în această dimineață, în jurul orei 08.00. La fața locului s-au deplasat două echipaje de stingere de apă și spumă ale Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare.
Până în prezent nu există informații despre presupuse victime omenești. Din cazua anvelopelor cuprinse de flăcări se degajă un fum masiv.
Pompierii încearcă să limiteze proporțiile distrugerilor, având în vedere că în apropiere se află mai multe case de locuit.

La momentul sosirii forțelor de intervenție, flăcările se manifestau violent la întreaga construcție (clădire destinată birourilor și o hală de depozitare din structură metalică), existând pericolul extinderii acestora la autoturismele parcate în imediata apropiere și la anvelopele depozitate în curtea atelierului. După ce s-au asigurat că nu există persoane surprinse în imobil, pompierii au acționat concomitent atât pentru lichidarea incendiului, cât și pentru protejarea bunurilor depozitate în exterior (autoturisme, anvelope, alte utilaje). Intervenția a fost dificilă din cauza cantității mari de materiale combustibile aflate în interiorul celor două clădiri: piese auto rezultate din dezmembrări, butoaie cu ulei, mobilier, birotică și acte, dar și din cauza faptului că nu a fost posibil accesul autospecialelor de intervenție în apropierea celor două construcții, pompierii fiind nevoiți să adopte un dispozitiv mai lung de intervenție prin adăugarea mai multor linii de furtun.
Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric la instalația electrică din hala de depozitare /dezmembrare.
În urma incendiului au ars în întregime: mobilierul, materiale de birotică, acte, geamurile, două uși de garaj și structura de lemn a acoperișului, au ars parțial piesele dezmembrate aflate în interior și s-a degradat în totalitate structura clădirii.
Din fericire, nu au existat victime.

Articolul precedentAccident pe DN 19. Un bărbat a ajuns la spital
Articolul următorDoi sătmăreni, tată și fiu, au pornit azi cu Dacia spre Siberia