Doi sătmăreni, tată și fiu, au pornit azi cu Dacia spre Siberia

Bertici Attila (44 ani) și fiul său, Norbert (22 ani), au pornit în această dimineață în aventura vieții lor. Cei doi și-au propus să parcurgă cu mașina 30.000 de kilometri traversând 17 țări, ținta fiind să ajungă pe tărâmul înghețat al Siberiei, la Vladivostok. Costurile totale pentru expediție se ridică la aproximativ 12.000 euro.
Siberia nu a fost aleasă la întâmplare, fiind considerată cea mai sălbatică și grea rută, iar pe lângă acest lucru, nici un sătmărean nu a ajuns în cel mai estic punct al Asiei, la Vladivostok, Attila dorindu-și ca el și fiul său să fie primii. Și mai are o semnificație. Bunicul sătmăreanului Bertici Attila a fost deportat în Siberia de unde a ajuns acasă pe jos, iar acum, în 2018, familia dorește să îi aducă un omagiu.
Este o expediție planificată de circa doi ani. Traseul configurat trece prin 17 țări, vor parcurge 30.000 de kilometri în 45 de zile cu o mașină Dacia, foarte puțin modificată.
Drumul este calculat să dureze aproximativ 45 de zile, dar cei doi nu scot din calcul că vor avea nevoie și de mai mult timp să ajungă acasă. Întoarcerea în 45 de zile ar însemna să ajungă acasă la începutul lui decembrie.
Plecarea a avut loc astăzi, din Piața Libertății, în jurul orei 10.00, fiind întâmpinați de familie și prieteni. Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, le-a urat mult succes și le-a înmânat acestora steagul municipiului Satu Mare.

Articolul precedentIncendiu puternic la un depozit de anvelope
Articolul următorUrmărire ca în filme pe străzile din Satu Mare