Hotelul Dacia, simbolul orașului Satu Mare, își va recăpăta strălucirea de odinioară

Încep lucrările la hotelul Dacia, simbolul orașului Satu Mare, astfel că în scurt timp își va recăpăta strălucirea de odinioară.
Actualul proprietar a fost prezent în municipiu pentru a i se preda oficial ”cheia” hotelului.
Astfel, în scurt timp vor începe lucrările pentru protejarea clădirii pe timp de iarnă, iar mai apoi vor fi execute lucrări de restaurare, potrivit celor declarate de directorul Direcției pentru Cultură Satu Mare, Zamfir Danciu.
Reamintim că noul proprietar al Hotelului Dacia este firma Manevi Zartkoru Reszvenytarsasag. Cei din conducerea companiei Manevi Zartkoru Reszvenytarsasag, cu sediul în Budapesta au bătut palma cu foștii acționari ai Hotelului Dacia.
Hotelul Dacia din Satu Mare, monument istoric inaugurat în 1902, a fost privatizat în anul 1995, când foştii angajaţi au devenit acţionari. În 2007, clădirea a fost cumpărată de un om de afaceri din Negreşti-Oaş, Vasile Ţânţaş, care a plătit 1,7 milioane de euro.
Noul proprietar s-a angajat să o renoveze şi să o transforme într-un hotel de lux, însă lucrările au fost abandonate din cauza crizei.

Articolul precedentSătmăreanca Lavinia Pop, premiu special la Festivalul Concurs Internațional de Folclor „Petre Săbădeanu”
Articolul următorClubul foto „Vasile Vénig László” din Carei și-a lansat primul album foto