Fotbal | Adrian Rus a semnat cu Academia Puskás (Ungaria), dar va juca în Liga 1 din România

Adrian Rus a retrogradat la finalul sezonului trecut din prima ligă maghiară cu Balmazújváros FC, însă prin evoluțiile sale foarte bune a reușit să atragă atenția mai multor echipe de primă ligă din România, Ungaria și Turcia, iar vineri a semnat un contract pe o perioadă de trei ani cu Academia Puskás din Ungaria.

Tânărul jucător sătmărean nu va juca însă în Ungaria pentru Academia Puskas, ci va evolua în Liga 1 din România, la Sepsi OSK, echipa covăsneană împrumutându-l pentru următoarele două sezoane.
De altfel, în această săptămână, la Sepsi OSK a ajuns tot sub formă de împrumut de la Academia Puskás din Ungaria și Daniel Prosser Balint, un mijlocaș ofensiv maghiar de 24 de ani.

”În primul rând vreau să le mulțumesc celor de la Balmazújváros pentru tot ce au făcut pentru mine și pentru că au avut încredere în mine. Îmi pare rău că nu am reușit să ne îndeplinim obiectivul impus, cel de a evita retrogradarea, dar sper și am încredere în “foștii”colegi care au rămas că vor face o figură frumoasa în sezonul care urmează. 
În al doilea rând mă bucur că mă voi întoarce acasă, în România, de acum totul depinde de mine, de cum mă pregătesc și bineînțeles cât de repede mă adaptez la noul club. Mă bucură faptul că cei de la Sepsi au facut eforturi foarte mari pentru a ajunge la ei, asta înseamnă că au nevoie de mine și acest lucru mă motivează mai tare. Îmi doresc să fiu sănătos să pot să mă pregătesc și să joc cât mai bine”, a declarat pentru Realitatea de Satu Mare, Adrian Rus.
Adi Rus are 22 de ani și se încadrează în acest sezon pentru regula U21 urmând să fie o soluție bună pentru defensiva celor de Sepsi OSK. Echipa covăsneană a fost foarte activă pe piața transferurilor în această vară, conducerea transferând 12 jucători pentru sezonul următor al Ligii 1.

Adrian Rus a început fotbalul sub îndrumarea lui Dacian Nastai, ulterior a fost pregătit de Mihai Sabău Svegler, iar apoi a trecut ”pe mâna” lui Mircea Bolba. A debutat la Olimpia Satu Mare la vârsta de 17 ani, apoi s-a transferat în Ungaria (Fehérgyarmat

Articolul precedentAuto | Câștigătorii ”Cupei Luna Șes – viteză pe traseu montan – 2018”
Articolul următorEchipa suporterilor Olimpiei a jucat primul meci din istorie