În cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PSD Satu Mare, vicepreședintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Radu Roca, a expus pe scurt cele mai importante programe de finanțare pe care Ministerul Mediului le derulează în acest an.

Printre acestea se numără programul de instalare a panourilor fotovoltaice acasă cu bani de la stat, prin care 30.000 de persoane fizice pot primi o subvenţie de 20.000 de lei dacă îşi instalează un sistem fotovoltaice. Înscrierea în program a început în 25 ianuarie, iar doritorii se mai pot înscrie până la 1 martie.

Un al doilea program important – Programul Rabla pentru electrocasnice le oferă românilor care vor să scape de electrocasnicele vechi, mari consumatoare de energie, posibilitatea să le dea la schimb, la cumpărarea unora noi, pe vouchere de câte 200, 300 sau 400 de lei, după caz. Orice român care are domiciliul în România, nu are datorii la stat, are cel puțin 18 ani și un buletin sau o carte de identitate se pot înscrie, începând de azi, în programul Rabla pentru electrocasnice. Doritorii se pot înscrie online pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu – www.afm.ro.
Nu în ultimul rând, Ministerul Mediului a lansat un amplu program de finanțare pentru Consiliile Județene, în valoare de 25 milioane lei, care vizează educația și conștientizarea cetățenilor privind gestionarea și colectarea deșeurilor.

Articolul precedentLiderii PSD Satu Mare: PNL și UDMR taie panglici pe investițiile Guvernului și pe munca noastră!
Articolul următorMinistrul Gabriel Leș: PNL nu a votat majorarea alocațiilor