Liderii PSD Satu Mare: PNL și UDMR taie panglici pe investițiile Guvernului și pe munca noastră!

Bugetul pe 2019 și principalele investiții finanțate de Guvernul României în anul 2019 au fost temele prezentate, sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă de președintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, deputatul Ioana Bran, secretarul de stat din Ministerul Finanțelor, Florin Iura, și vicepreședintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Radu Roca.
Președintele Aurelia Fedorca a trecut în revistă principalele investiții finanțate de Guvern în județul Satu Mare, răspunzând astfel criticilor liderilor UDMR și PNL, aflați la conducerea județului, care susțin că primesc o alocare financiară prea mică prin buget.
„Am avut în ultima perioadă multe teme de interes pe agenda publică și vreau să lămurim în această conferință de presă cele mai importante dintre ele – în principal cele referitoare la buget, cu atât mai mult cu cât putem observa că adversarii noștri politici, în special cei de la PNL, au intrat vremelnic în campanie electorală și în loc să se ocupe de conducerea județului și a municipiului – că, deh, cel puțin la nivel declarativ sunt viceprimari și vicepreședinți – ne aduc nouă critici deși ar trebui să-și facă autocritică”, a declarat președintele PSD Satu Mare.
Fedorca susține că nu a mai văzut vreodată mai multă ipocrizie, populism ieftin și incompetență.
”Nu am văzut vreodată mai multă ipocrizie, populism ieftin și incompetență!
Pe acești domni i-am văzut în conferință de presă plângându-se că au bugete mici, că Guvernul nu li se dau suficienți bani, dar le place enorm să meargă să taie panglici la obiectivele de investiții finanțate de Guvernul PSD-ALDE și ca urmare a proiectelor întocmite de vechea conducere a Consiliului Județean, care a adus prin PNDL1 finanțare pentru 98 de proiecte, în valoare totală de 170 milioane euro – din care aproximativ 80 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor județene! Acești domni uită că datorită interesului acestui Guvern pot spune că au făcut ceva! Uită că, anul trecut, în loc să-și facă un plan de investiții serios și-au umflat salariile cât nu le-a fost rușine și acum cer bani de la Guvernul României ca să-și poată face proiecte! Uită că numai prin PNDL 2, program gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale, au fost semnate contracte de finanțare pentru județul Satu Mare în valoare de 136 milioane de euro pentru nu mai puțin de 123 de proiecte, localizate în toate unitățile administrativ-teritoriale ale județului, indiferent de culoarea politică a primarilor. De altfel, să nu uităm că prin PNDL II, program gestionat de același Guvern PSD-ALDE, Consiliul Județean Satu Mare a obținut circa 40 de milioane de euro pentru modernizarea mai multor tronsoane de drumuri județene”, a mai spus aceasta.
Aurelia Fedorca este de părere că Primăria Satu Mare, condusă de UDMR-PNL, beneficiază de cele mai mari finanțări de la Guvern de 29 de ani încoace.
”Primăria Satu Mare condusă de UDMR-PNL beneficiază de cele mai mari finanțări de la Guvern de 29 de ani încoace: 18 milioane de euro prin PNDL 2 pentru al treilea pod peste Someș, 80 de milioane de euro finanțarea centurii de ocolire a municipiului Satu Mare aflată în lucru – alocate în bugetul Ministerului Transporturilor. Tot prin PNDL II au fost alocate fonduri importante municipiului Carei, orașului Livada și multor comune conduse de primari UDMR sau PNL.
Și atunci, cât de ipocrit poți să fii când spui că Guvernul nu alocă bani suficienți comunităților locale sau îi alocă pe criterii politice și mai vii să susții că din cauza Guvernului nu s-a prezentat nimeni la licitația pentru al treilea pod?! Guvernul nu este vinovat pentru că o întreagă Primărie nu este capabilă să gestioneze un proiect așteptat de 29 de ani de sătmăreni. Singurii responsabili sunt conducătorii Primăriei, care preferă să critice pe alții pentru nerealizările lor.
În calitate de primar, m-am luptat să atrag fonduri importante din toate sursele posibile și pot să afirm că principalii responsabili sunt chiar primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți… Oricine știe conduce o primărie stând cu mâna întinsă și plângând de pe margine.
Este trist că am ajuns în această zonă – puțin spus de neprofesionalism” – a declarat Aurelia Fedorca.