Primarul comunei Vetiș, Iuliu Ilyes, organizează în premieră, la Vetiș, un festival pescăresc.
Contractul de finanțare pentru acest proiect a fost câștigat în cadrul Programului Operațional pentru Pescuit, și se va semna mâine, la sediul Ministerului Ahriculturii și Dezvoltării Rurale.
”Mâine voi semna la București, la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Direcția generală de Pescuit, contractul de finanțare pentru organizarea, în premieră în județul Satu Mare, a unui festival pescăresc, proiect câștigat în cadrul Programului Operațional pentru Pescuit. La toamnă se vor întâlni la Vetiș și vor concura cu preparatele lor pescarii din Delta Dunării și cei de pe malurile Tisei”, a spus primarul Iuliu Ilyes.
Proiectul, în valoare de aproximativ 200.000 lei, a fost accesat prin FLAG Satu Mare, un grup de acţiune pentru pescuit cu personalitate juridică, totodată singurul din nordul țării, cu sediul la Vetiș.
Prin aceasta s-au putut accesa finanțări pentru o serie de proiecte care privesc pescuitul, atât investiții în pescării, cât și acțiuni de promovare a consumului de pește.
„În acest cadru am întocmit un proiect pentru organizarea unui festival pescăresc, poate chiar două. Urmează acum întocmirea detaliilor, demararea organizării. Idea de bază e să facem o mare prezentare a tot ce înseamnă pescuitul, cu tradițiile, obiceiurile, preparatele culinare etc. Și pentru că suntem la o confluență, vrem să aducem la o întâlnire două zone tradiționale în pescuit: Delta Dunării și râul Tisa”, a declarat pentru Realitatea de Satu Mare, primarul comunei Vetiș, Iuliu Ilyes.
Astfel, în județul Satu Mare sunt așteptați în acest an pescari și bucătari din Delta Dunării, dar și de pe cele două maluri ale Tisei.

Articolul precedentBărbat din Apa condamnat la închisoare, prins și încarcerat în Penitenciar
Articolul următorConsilierii locali hotărăsc joi denumirea Școlii Gimnaziale nr.10