Femeie prinsă de vameși cu țigări de contrabandă ascunse sub bara de protecție și sub bancheta mașinii

Ieri, 8 decembrie, în jurul orei 10.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, pe sensul de ieșire din țară, Andreia F., în vârstă de 30 de ani, cu dublă cetățenie româno-maghiară, conducând un autoturism marca Skoda, înmatriculat în Ungaria.
Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.
Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în spații special amenajate sub bara de protecție spate și sub bancheta autoturismului, cantitatea de 2.810 pachete cu țigări, diferite mărci.
Țigările, în valoare de 33.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 15.000 de lei a fost indisponibilizat deoarece avea spații special amenajate pentru transportul țigărilor.
De asemenea, conducătorul auto este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de țigarete, conform Codului Fiscal.

Articolul precedentA douăsprezecea ediție a Festivalului de Crăciun ”Magia Crăciunului”, la Carei
Articolul următorSătmărean prins cu aproape 8.000 grame de tutun la vama Urziceni