Expoziția ”Satu Mare – un centru al modei românești”, realizată la sediul Muzeului Județean Satu Mare, atrage atenția asupra industriei textile din județul Satu Mare.
Este un domeniu de activitate de veche tradiție, care prin numărul de angajați și valoarea producției pe care le-a angrenat de-a lungul vremurilor, poate fi apreciată ca un element esențial al identității economice a regiunii și poate fi considerată un element valoros al identității sătmărenilor.
Industria textilă sătmăreană reprezintă un domeniu cu care se pot mândri generațiile care au lucrat zi de zi într-un ramură competitivă, un domeniu ce poate să se constituie ca un reper în căutările identitare ale noii generații. Fabricile Mondiala, Dantex sau Ardeleana au fost branduri recunoscute ale industriei textile românești. Cele 799 de firme sătmărene ce activează în domeniu (cf. Direcției Jud. de Statistică Satu Mare) asigură o reprezentativitate unică a industriei textile la nivelul regiunilor țării.
Curatorii expoziției Cosmin Mureșan și Felicia Grigorescu au conceput o expoziție inedită și originală, prin angrenarea unor repere creative din comunitate, reprezentate de designeri vestimentari din societățile comerciale sau designer independenți. Expoziția este creativă, inedită prin includerea unei parade de modă, iar pentru a spori percepția legăturilor dintre creațiile vestimentare și comunitate au fost realizate ținute vestimentare ce conțin elemente simbolice ale clădirilor emblematice din Satu Mare.
Vernisajul va avea loc la ora sâmbătă 18.05, la ora 19.00. Intrarea este liberă!

Articolul precedentLa un pas de tragedie. Incendiu izbucnit într-un apartament din municipiul Satu Mare
Articolul următorKelemen Hunor, la Satu Mare: ”Avem o problemă. Nu există un lider în zona opoziției care are capacitatea politică necesară să coaguleze o majoritate parlamentară”