Penitenciarul Satu Mare organizează o expoziție interpenitenciară cu lucrări artistice realizate de deținuți.
Expoziția va debuta în data de 20 mai și va fi deschisă publicului larg până în data de 28 mai, la Galeria de Artă a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare. Evenimentul de vernisare a expoziției va avea loc în data de 20 mai, începând cu ora 14,00.
Penitenciarul Satu Mare a fost sprijinit în vederea realizării acestei expoziții prin trimiterea de lucrări artistice, respectiv picturi pe pânză în ulei și tablouri realizate prin tehnica quilling, de penitenciarele din zona de nord vest, respectiv Oradea, Gherla și Baia Mare.
În cadrul acestei expoziții va participa și un deținut din Penitenciarul Satu Mare care va susține un concert de muzică clasică la pian.
Unul dintre principalele obiective ale activități este promovarea în comunitate a unei imagini pozitive a sistemului penitenciar, precum și a problematicii reintegrării sociale.
Scopul acestor activități vizează încurajarea afirmării persoanelor private de libertate în domeniul creației artistice prin includerea acestora în activități valorizatoare.
Acest eveniment urmărește totodată și promovarea deținuților care dau dovadă de talent artistic în vederea pregătirii acestora pentru punerea în libertate.

Articolul precedentBaschet | CSM Satu Mare a învins Sepsi în jocul trei al finalei LNBF
Articolul următorCu doi sătmăreni în lot, echipa Jandarmeriei Române a câştigat Campionatul de Tir al MAI