Deputatul PNL, Romeo Nicoară: ”PSD distruge județul și primăriile din Satu Mare, prin alocările bugetare”

Deputatul PNL, Romeo Nicoară, precizează că PSD distruge județul și primăriile din Satu Mare, prin alocările bugetare.
”PSD județul și primăriile din Satu Mare, prin alocările bugetare. 85% din bani au mers la comunele conduse de PSD”, susține acesta.
”85% din bani să meargă doar la PSD înseamnă pur și simplu o înjurătură la adresa cetățenilor din întreg județul Satu Mare”, a mai spus acesta.
Redăm mai jos comunicatul:
”Guvernul condus de Dragnea-Vâlcov-Teodorovici s-a dovedit a fi din nou doar guvernul PSD, nu Guvernul României. Localitățile și cetățenii au fost loviți direct, dacă nu s-au înghesuit în armata politică a PSD. La finalul anului 2018, chiar înainte de Crăciun, am aflat că, din Fondul de Rezervă al Guvernului, cel pentru situații de necesitate și de urgență, au venit către primării din Satu Mare aproape 24 milioane de lei (adică 5,1 milioane de euro). Doar că, surpriză, 85% (!!!) din acești bani au mers exclusiv către localități conduse de primari PSD. Așadar, urgențe și necesități sunt doar acolo unde PSD este la conducere! Sic!
Am putea înțelege o anumită preferință, o înclinație politică, dar, totuși … totuși, domnilor: 85% din bani să meargă doar la PSD înseamnă pur și simplu o înjurătură la adresa cetățenilor din întreg județul Satu Mare.
Nevoile și urgențele unor localități au fost total ignorate, pentru ca 15 localități conduse de PSD să primească bani (din cele 16 conduse de PSD în județ; pierzătorii de la PSD sunt cei din Valea Vinului care au fost lăsați pe dinafară). Și ce de bani! În schimb, ceva mărunțiș, în batjocură, a fost dat și către 5 primării conduse de opoziție (PNL): 500 de mii de lei din 24 de milioane!
În rest, 10% din sumă a mers la primării conduse de primari UDMR (18 localități) și încă un rest mic la ALDE (2 localități). Cele 3 hotărâri de Guvern emise chiar înainte de Crăciun au fost un cadou otrăvit pentru cetățenii plătitori de taxe din tot județul Satu Mare.
Situația este gravă. Este necesar ca alocarea pentru 2019, din viitorul buget județean, să țină cont cu înțelepciune de aceste cifre, iar localitățile dezavantajate să fie sprijinite pentru a se reechilibra bugetar. Este nevoie de o echitate în dezvoltarea județului!
Vă mai spun doar că bugetul țării (nu cel al județului) vine în Parlament abia în 4 februarie (!), deși trebuia să fie gata din noiembrie. Primele afectate de întârziere sunt tot administrațiile locale, care nu pot planifica nimic pentru 2019”, susține deputatul PNL Romeo Nicoară.

Articolul precedentTrenuri anulate din cauza zăpezii
Articolul următorMarele poet Mihai Eminescu, omagiat la Satu Mare