La Școala Profesională ”George Coșbuc” din Medieșu Aurit a avut loc ieri lansarea unui proiect pilot prin care 80 de copii din clasele 0-8 beneficiază de cursuri gratuite de robotică și programare.

Cursurile sunt organizare de compania Smart Academy Satu Mare, un start-up care a accesat și primit finanțare din fonduri europene pentru înființarea primului hub de educație iSTEAM din Satu Mare, Hub unde inovația, știința, tehnologia, ingineria, arta și matematica se îmbină sub forma unor activități, proiecte și experiențe de învățare practice și distractive pentru copiii între 5 și 14 ani.

Proiectul, numit “Educație pentru viitor”, este susținut de compania Alu Menziken în parteneriat cu Smart Academy Satu Mare și Școala Profesională ”George Coșbuc” și se întinde pe perioada anului școlar 2019-2020, cu o frecvență de un curs pe săptămână pentru o grupă de 20 de copii.

”Noi, cei de la Smart Academy, am pus la punct un program integrat ca să acoperim tot ceea ce școala modernă are nevoie pentru a furniza o abordare orientată spre tehnologie tuturor copiilor, de la clasa pregătitoare până la clasa a opta: o echipă specializată și pasionată de educație și tehnologie; un curriculum pentru cursuri de STEAM, robotică și programare; resurse și gadget-uri. Prin acest proiect, cei 80 de elevi vor avea ocazia să învețe bazele roboticii, vor avea ocazia să lucreze pe cele mai noi și moderne echipamente. Elevii vor învăța noțiuni de robotică și programare, vor învăța gândirea logică.

Credem cu tărie că fiecare copil trebuie să aibă acces la tehnologie, pe care să învețe s-o folosească în scop educativ. Ne dorim ca cei mici să devină familiarizați cu noile tehnologii, să le poată folosi în scop creativ, generând un impact în viețile celor din jur. Abilitățile digitale sunt de nelipsite într-un viitor reconfigurat de tehnologie, unde profesiile vor fi creionate de inovațiile momentului”, a declarat Dorel Popa, co-fondator Smart Academy Satu Mare.

Articolul precedentMicrobuz oferit de Districtul Darmstadt-Dieburg din Germania fundației Maurer
Articolul următorA murit actriţa Tamara Buciuceanu Botez