Districtul Darmstadt-Dieburg din Germania a sărit în sprijinul fundației Maurer, după ce președintele Robert Maurer a lansat un apel de sprijin în achiziționarea unei ambulanțe necesară în transportul persoanelor nevoiașe la diferite spitale unde trebuie să primească îngrijirea de care au nevoie.

În mai puțin de două săptămâni de la apelul făcut în spațiul public, prefectul din județul Darmstadt-Dieburg din Germania le-a sărit în ajutor partenerilor sătmăreni donându-le un microbuz.

”Săptămânal avem cereri pentru a da primul ajutor rapid în satele unde se ajunge greu și unde îngrijirea adecvată poate face diferența între viață și moarte! Ajută-ne să cumpărăm o ambulanță și un defibrilator cardiac performant prin care să putem oferi șanse egale la sănătate și viață tuturor! Ambulanta veche de care dispunem nu face față așa cum ne-am dori!”, era apelul președintelui fundației, la finalul lunii septembrie.

Fundația Maurer a primit zilele trecute un microbuz din partea prefectului Districtului Darmstadt-Dieburg din Germania, necesar la transportul bolnavilor la diferite spitale unde trebuie să primească îngrijirea de care au nevoie.

”Fundaţia Maurer mulţumeşte prefectului din județul Darmstadt-Dieburg din landul german Hessen, precum şi conducerii acestei instituţii, pentru donaţia făcută. Partenerii noştri ne-au întins mâna, imediat ce le-am adresat rugămintea noastră. Dorind să ajute cât mai rapid cu putinţă, şi având în vedere faptul că o ambulanţă nu putea fi procurată într-un timp atât de scurt, din flota proprie, instituţia ne-a donat un microbuz, a cărui stare de funcţionare este impecabilă, contribuind astfel la transportul în condiţii optime a pacienţilor noştri.

Pe lângă faptul că partenerii amintiţi cunosc activitatea cu caracter umanitar a fundaţiei noastre, precum şi problemele cu care se confruntă persoanele nevoiaşe de la noi, fiind ţinuţi la curent periodic prin intermediul fundaţiei noastre şi al Forumului Democrat German, acest microbuz reprezintă nu numai un ajutor financiar deosebit, ci contribuie şi la consolidarea relaţiilor de parteneriat, fiind un simbol al implicării acestor parteneri în problemele de ordin social de la noi.

Mulţumim în mod deosebit domnului prefect Klaus Peter Schellhaas care a predat personal microbuzul preşedintelui fundaţiei, domnului Maurer Robert. Mulţumim, de asemenea, domniilor lor: Bärbel Hille- responsabil pentru derularea parteneriatului, Rosemarie Lück, Dr. Albrecht Achilles și Heiko Handschuh”, a declarat președintele Fundației, Robert Maurer.