Consiliul Județean Satu Mare a repartizat azi, în ședință extraordinară, aproape 28,5 milioane de lei primăriilor din județul Satu Mare. Primăria Satu Mare a luat cei mai mulți bani, în timp ce trei primării din județ nu au primit niciun leu.

Proiectul a trecut cu voturile consilierilor UDMR, PNL și ALDE. Consilierii județeni PSD au votat împotrivă.
Singurul proiect de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare s-a referit la aprobarea repartizării pe unități administrativ-teritoriale a sumei corespunzătoare cotei de 7,5% din impozitul pe venit, fond aflat la dispoziția Consiliului Județean.
Cei mai mulți bani, 4 milioane de lei, au fost repartizați Primăriei municipiului Satu Mare, care are probleme de funcționare, la fel ca toate celelalte municipii mari din țară. Municipiul Carei, în schimb, a primit doar 450.000 lei.
Primăriile Călinești Oaș, Negrești Oaș și Vetiș nu au primit niciun leu în urma repartizării de azi.
Orașele județului Satu Mare au primit, în total 2,15 milioane lei (Tășnad – 900 de mii de lei; Ardud – 800 de mii lei, Livada – 450 de mii lei). Primăriile de comune din județ au primit, în total, 21,892 milioane lei. Turț a luat cei mai mulți bani dintre comune, cu 700 de mii lei, urmate de comunele Dorolț, Lazuri și Orașu Nou cu câte 500 de mii de lei.
Primăriile Călinești Oaș și Negrești Oaș nu au primit niciun leu în urma repartizării de azi.
Dacă în cazul Primăriei Călinești Oaș, președintele Pataki a precizat că aceasta se află în insolvență și că trebuie lăsată să iasă din această stare cu ajutor de la Guvern, în cazul Primăriei Negrești Oaș nu a făcut nici precizare.

Articolul precedentHoț prins în podul unei case din municipiul Satu Mare. În ajutorul polițiștilor au sărit și pompierii
Articolul următorS-a ales cu dosar penal pentru contrabandă cu alcool