O deflagrație puternică a avut loc ieri după-masa, într-un bloc de garsoniere din Satu Mare. 19 locuințe situate la etajul al treilea au fost afectate de explozia cauzată de o acumulare de gaze. Două persoane s-au ales cu arsuri de gradul II și III și au fost transportate la unități spitalicești din Timișoara și București.

Redăm mai jos concluziile conducerii ISU Satu Mare:

”Ieri, la ora 15:28, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare a fost alertat cu privire la producerea unei deflagraţii în interiorul unei garsoniere situată la etajul III al unui bloc de locuinţe din municipiul Satu Mare.

La adresa indicată, s-au deplasat de urgenţă pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD cu modul de terapie intensivă, respectiv două echipaje medicale cu două ambulanţe aparţinând Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Au fost identificate două victime care prezentau arsuri de gradele II şi III pe diferite părţi ale corpului, un tânăr de 16 ani cu taieturi minore şi două persoane care au suferit atacuri de panică.

După acordarea primelor îngrijiri medicale la faţa locului, cele două victime, un bărbat în vârstă de 30 de ani şi o femeie în vârstă de 29 de ani, care au suferit arsuri şi tânărul de 16 ani au fost transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe Satu Mare pentru continuarea investigaţiilor, respectiv luarea măsurilor medicale ce se impun.

Concomitent cu preluarea victimelor, forţele de intervenţie au acţionat şi pentru evacuarea tuturor locatarilor din imobil, 25 de persoane fiind evacuate în zonă de siguranţă. După efectuarea recunoaşterii, a înlăturării pericolelor, respectiv primirea avizului referitor la neafectarea structurii de rezistenţă a clădirii, pompierii au asigurat măsurile specifice de siguranţă pentru intrarea locatarilor în locuinţe.

De asemenea, pe timpul nopţii, a fost asigurată la faţa locului o autospecială cu echipamente specifice de iluminat.

Dintre persoanele afectate, un număr de 39 au rămas în locuinţele lor, iar alte 16 s-au cazat la rude.

Cauza probabilă de producere a deflagraţiei a fost o acumulare de gaze în interiorul uneia dintre garsoniere, sursa de aprindere fiind folosirea flăcării deschise.
Valoarea pagubelor produse în urma deflagraţiei este în curs de stabilire.”

Totodată, tânăra care a suferit arsuri în deflagrația de la blocul de garsoniere, transportată cu Ambulanța la București, a fost internată în această dimineață în secția Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgență Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri din București.

Potrivit celor declarate pentru realitateadesatumare.net de către directorul Serviciului de Ambulanță, dr. Gabriela Notarius, ambulanța care a pornit din Satu Mare a făcut azi-noapte transferul pacientei în Sibiu, de unde a fost preluată de o altă ambulanță cu medic și transportată la București.

În schimb, bărbatul de 30 de ani, care a suferit arsuri de gradul II și III pe 30% din suprafața corpului, a fost transportat cu elicopterul SMURD la secția de Mari Arși din cadrul Spitalului Județean de Urgență Timișoara.

Șeful UPU a Spitalului de Urgență din Timișoara a declarat pentru realitateadesatumare.net că tânărul a ajuns la Timișoara intubat și cu arsuri pe 30% din suprafața corpului și a fost internat pe secția de Chirurgie plastică, la Mari Arși.

Cei doi au suferit arsuri de gradul II și III pe 20-30% din suprafața corpului.

”Tânăra are arsuri la nivelul feței, la nivelul gâtului, la nivelul toracelui și la nivelul membrelor superioare, aproximativ 25% din suprafața corpului, arsuri de gradul II și III, conștientă, în schimb bărbatului i-au fost afectate căile respiratorii. El are arsuri la nivelul feței, la nivelul gâtului și membrelor superioare”, declara, aseară, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență, Constantin Demian.

Ieri după-masă, bărbatul în vârstă de 30 de ani a fost transportat cu elicopterul SMURD la un spital din Timișoara, în timp ce pentru tânăra de 29 de ani a fost solicitată, inițial, o aeronavă pentru transportarea ei la spitalul de arși din București, însă, în cele dn urmă, s-a decis ca tânăra să fie transportată cu ambulanța până la București.

Articolul precedentTrei indivizi au tăbărât în casa unui bărbat din Cuța
Articolul următorFostul ministru al Apărării, sătmăreanul Gabriel Leş, acuzat că a sabotat interesele României