Fostul europarlamentar PSD Ioan Mircea Paşcu i-a acuzat miercuri, pe Viorica Dăncilă şi pe fostul ministru al Apărării Gabriel Leş, că au subminat interesele României.

Potrivit lui Paşcu, fosta guvernare ar fi ţinut ascunsă o solicitare din partea şefei de politică externă a UE, Federica Mogherini, ca statele membre să prezinte candidaţi pentru funcţia de director al Agenţiei Europene pentru Armamente.
“Aici, la Berlin, aflu o informație care, se pare, acasa a fost ținuta secreta: in urma cu vreo patru luni, Înaltul Reprezentant pentru politica de securitate si apărare, Dna Federica Mogherini, a transmis miniștrilor apărării din statele membre UE solicitarea de a prezenta candidati pentru funcția de Director al Agenției Europene pentru Armamente, organismul central al Consiliului pentru chestiuni de apărare.
Patru tari au raspuns pozitiv si au trimis candidaturi: Grecia, Italia, Ungaria si Cehia.
La noi nimeni nu a suflat un cuvânt despre aceasta oferta, care ar fi meritat sa fie onorata cu o candidatura, nici ministrul apărării, Gabriel Les, si, cu atat mai puțin, premierul Dancila!
Datorită lor, aceasta oferta, care putea sa însemne creșterea vizibilității țării intr-un domeniu important cum este apărarea europeană, nu a existat pur si simplu pentru Romania!
Sigur, nu cred ca dl Les si-ar fi permis sa ascundă aceasta scrisoare fata de premierul Dancila, cel mai probabil este ca i-a arătat-o, așa ca decizia de a o “îngropa” a fost luată, cel mai probabil, de aceasta din urma!
Poate pentru ca nu a vrut sa mai deschidă o noua confruntare cu Cotrocenii, poate pentru ca nici Rovana Plumb, nici Dan Nica si nici Victor Negrescu, favoriții ei pentru posturile europene nu îndeplineau condițiile, fie din alte considerente …
Un lucru este cert, insa: Romania a ratat șansa de a prezenta oficial o candidatura!
Poate ca lucrurile nu au stat chiar așa, dar poate ca, totusi, au stat: cineva are insa obligația sa lămurească aceasta poveste!
Pana la Dancila, cel puțin dl Les ar trebui sa ne spuna, totusi, cum au stat lucrurile!”, a scris Ioan Mircea Pașcu pe Facebook.