Fostul europarlamentar PSD Ioan Mircea Paşcu i-a acuzat miercuri, pe Viorica Dăncilă şi pe fostul ministru al Apărării Gabriel Leş, că au subminat interesele României.

Potrivit lui Paşcu, fosta guvernare ar fi ţinut ascunsă o solicitare din partea şefei de politică externă a UE, Federica Mogherini, ca statele membre să prezinte candidaţi pentru funcţia de director al Agenţiei Europene pentru Armamente.
“Aici, la Berlin, aflu o informație care, se pare, acasa a fost ținuta secreta: in urma cu vreo patru luni, Înaltul Reprezentant pentru politica de securitate si apărare, Dna Federica Mogherini, a transmis miniștrilor apărării din statele membre UE solicitarea de a prezenta candidati pentru funcția de Director al Agenției Europene pentru Armamente, organismul central al Consiliului pentru chestiuni de apărare.
Patru tari au raspuns pozitiv si au trimis candidaturi: Grecia, Italia, Ungaria si Cehia.
La noi nimeni nu a suflat un cuvânt despre aceasta oferta, care ar fi meritat sa fie onorata cu o candidatura, nici ministrul apărării, Gabriel Les, si, cu atat mai puțin, premierul Dancila!
Datorită lor, aceasta oferta, care putea sa însemne creșterea vizibilității țării intr-un domeniu important cum este apărarea europeană, nu a existat pur si simplu pentru Romania!
Sigur, nu cred ca dl Les si-ar fi permis sa ascundă aceasta scrisoare fata de premierul Dancila, cel mai probabil este ca i-a arătat-o, așa ca decizia de a o “îngropa” a fost luată, cel mai probabil, de aceasta din urma!
Poate pentru ca nu a vrut sa mai deschidă o noua confruntare cu Cotrocenii, poate pentru ca nici Rovana Plumb, nici Dan Nica si nici Victor Negrescu, favoriții ei pentru posturile europene nu îndeplineau condițiile, fie din alte considerente …
Un lucru este cert, insa: Romania a ratat șansa de a prezenta oficial o candidatura!
Poate ca lucrurile nu au stat chiar așa, dar poate ca, totusi, au stat: cineva are insa obligația sa lămurească aceasta poveste!
Pana la Dancila, cel puțin dl Les ar trebui sa ne spuna, totusi, cum au stat lucrurile!”, a scris Ioan Mircea Pașcu pe Facebook.
Articolul precedentConcluziile ISU Satu Mare după explozia de la blocul de garsoniere de pe bulevardul Cloșca
Articolul următorMâine seară se aprinde iluminatul de sărbători în Satu Mare