Centru de zi pentru copiii din familii defavorizate, inaugurat în Satu Mare

În municipiul Satu Mare a avut loc sfințirea și inaugurarea Centrului de zi pentru copii ”Sfânta Tatiana”. Beneficiarii centrului amplasat pe Aleea Trotuș vor fi copiii aparținând familiilor cu dificultăți și care visează la o viață mai bună.
Noul centru pentru copii a fost sfințit de Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, în prezența unui sobor de preoți și a zeci de sătmăreni. De asemenea, la eveniment a participat și prefectul județului Satu Mare, Darius Filip.
Proiectul a fost realizat în fosta centrală termică din cartierul Micro 15, Aleea Trotuş, numărul 2. Centrul desfăşoară activităţi de consiliere psihologică şi sprijin pentru părinţi şi copii, educaţie parentală, program de ajutor la teme, activităţi creative şi recreative pentru copii şi sprijin material pentru familii. Scopul proiectului este de a asista şi educa copiii proveniţi din medii defavorizate pentru o bună integrare în societate şi pentru prevenirea abandonului şcolar.
”Copiii sunt mâinile cu care putem să atingem cerurile spunea un preot în urmă cu mai bine de 100 de ani. Cam asta cred ca ați făcut dumneavoastră cei care ați contribuit la realizarea acestui proiect, ați atins pentru o clipă cerul. Și asta o să faceți cei care veți sprijini pe viitor funcționarea acestui centru. Vă felicit din suflet și vă doresc mult succes” le-a transmis prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip.
Atât părinții, cât și copiii aflați în evidența asociației vor beneficia de consiliere psihologică, sprijin, informare și îndrumare din partea unor specialiști, care să îi ajute să își rezolve eficient problemele cu care se confruntă. De asemenea, copiii vor avea parte de un program de ajutor la teme, activități creative și recreative.
Asociația va oferi sprijin material pentru familii și copii, asigurând astfel beneficiarilor necesarul minim de bunuri care să le creeze condiții decente de trai.

Articolul precedentHalloween Party în aer liber pentru copiii din Carei
Articolul următorŞtafeta veteranilor Invictus ajunge mâine la Carei