Cele 39 de locuințe sociale reabilitate, predate beneficiarilor

Primăria Municipiului Satu Mare a predat azi cele 39 de locuințe sociale din blocului 2/B de pe str. Ostrovului. Este vorba despre apartamentele recent reabilitate prin programul de construire a locuinţelor sociale, proiect cu o valoare de 3,4 milioane lei.
Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, și directorul Direcției de Asistență Socială Satu Mare, Adrian Bălaj, au subliniat că investiția a presupus reabilitarea și modernizarea clădirii care se afla într-o stare avansată de degradare, reabilitarea fațadei, refacerea în totalitate a instalațiilor electrice, sanitare și termice, realizarea instalației interioare de gaz și racordarea la utilități, montarea geamurilor și a ușilor, precum și alte lucrări de finisaj interior și exterior astfel încât locatarii să beneficieze de cele mai bune condiții.
“Finalizarea acestui bloc arată că suntem preocupați de problemele sociale din municipiu, că facem pași concreți să le rezolvăm. Apartamentele cu 1, 2 și chiar 3 camere, bucătărie și baie, oferă toate condițiile de care are nevoie o familie pentru a avea un trai decent. Am investit în beneficiarii acestor locuințe încredere și speranță. Încrederea că dintre toți solicitanții de locuințe sociale, cei care vor locui de astăzi aici sunt responsabili și serioși. Sper că vor reuși să schimbe percepția pe care sătmărenii o au despre cei care beneficiază de măsuri de protecție socială și că vor demonstra că acest bloc social din Satu Mare poate arăta și peste un an sau peste cinci la fel de frumos și curat”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.
De asemenea, directorului Direcției de Asistență Socială, Adrian Bălaj, a ținut să mulțumească și sponsorilor , respectiv firmei Electrolux care a oferit beneficiarilor mașinile de gătit, precum și firma S.C Rolling Tons SRL care a oferit transportul acestor mașini gratuit.
”Sprijinul primit din partea acestor companii arată că avem antreprenori care sunt dispuși să sprijini proiectele sociale și care cred că acești oamenii merită o șansă la o viață mai bună. Le mulțumim încă o dată pentru implicare”, a subliniat Adrian Bălaj, directorul Direcției de Asistență Socială Satu Mare.
În final, s-au întocmit procesele verbale de predare-primire a locuințelor și a mașinilor de gătit, fiind înmânate beneficiarilor și actele necesare pentru contractele de utilități, după care beneficiarii au participat la o ședință de informare privind regulile și obligațiile pe care le au pentru buna conviețuire și întreținerea imobilului.

Articolul precedentTrei jandarmi avansați în grad
Articolul următorTractorist fără permis de conducere implicat într-un accident rutier în Ardud