Caritas Satu Mare organizează campania ”Un milion de stele”

În acest an, candelele solidarității se vor aprinde vineri, 26 octombrie, la ora 18,00, la Turnul Pompierilor.
La fața locului va avea loc o expoziție foto care va include fotografii cu cele mai frumoase momente din istoria de un deceniu a evenimentului „Un Milion de Stele” organizat la Satu Mare. Muzică plăcută, ceai de fructe și pogăcele vor crea o atmosferă perfectă pentru a mai povesti cu cunoștințele întâlnite.
Ca de fiecare dată, și în acest an circa 100 de voluntari vor sprijini pregătirile și derularea evenimentului.
Organizatorii îi îndeamnă pe sătmăreni să participe în număr cât mai mare la ediția jubiliară a acțiunii „Un Milion de Stele” în data de 26 octombrie. Prin donațiile oferite, cetățenii sprijină serviciile sociale oferite de Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare.
Țara de origine a acțiunii de solidaritate „Un Milion de Stele”, asemenea cuvântului „solidaritate”, este Franța. Acțiunea a fost inițiată de voluntari ai Caritas, care în perioada de Advent al anului 1984, în localitatea Annecy, au colectat donații oferind lumânări trecătorilor. În 1997 Caritas Franța a organizat pentru prima dată la nivel național acțiunea intitulată la început „Zece Milioane de Stele”. Popularitatea evenimentului a crescut în continuu de-a lungul anilor, azi fiind organizat în peste 15 țări din Europa sub denumirea de „Un Milion de Stele”. Organizațiile Caritas din România s-au alăturat acțiunii începând din 2009. Anul trecut, în 39 de localități din țară s-au aprins candelele solidarității. La Satu Mare evenimentul se află la a zecea ediție.
Cum se derulează această acțiune? În fiecare an, într-o după-amiază frumoasă de toamnă localnicii cu sensibilitate socială se adună într-o locație centrală din reședința de județ, unde au posibilitatea de a achiziționa candele în schimbul unei donații, iar apoi aprind candelele în semn de solidaritate pentru semenii noștri aflați în nevoie. Din sutele de candele aprinse de sute de participanți este formată crucea arzândă – sigla Caritas, simbolul iubirii față de semenii noștri. „Un Milion de Stele” este an de an o experiență care încântă ochii și încălzește sufletul, căci oferă oportunitatea de a constata că cel care întâmpină dificultăți, în comunitatea noastră, nu este niciodată singur.

Articolul precedentFotbal județean | Rezultatele înregistrate în Liga 4 (etapa 7) și Liga 5 (etapa 6)
Articolul următorCentrul Județean de Excelență Satu Mare își deschide porțile sâmbătă