Baschet | CSM Satu Mare a câștigat primul meci cu Octavian Boian antrenor principal

Sâmbătă, în cadrul etapei a treia din Liga națională de baschet feminin, CSM Satu Mare a câștigat meciul jucat în Sala LPS “Ecaterina Both” din Satu Mare contra echipei Universitatea Cluj.

A fost primul meci pentru Octavian Boian în calitate de antrenor principal, debutul său pe banca CSM-ului fiind victorios, sătmărencele câștigând la o diferență de 20 puncte în fața clujencelor.

CSM Satu Mare a început cu Kadar, Mandache, Tavic Baltic și Amukamara, în timp ce pentru Universitatea primul cinci a fost alcătuit din Orban, Cenean, Morse, Napier și Begenisic. La fel ca în primele jocuri ale sezonului, în primele două sferturi ale meciului de sâmbătă CSM-ul nu s-a descurcat foarte bine, noile reguli impuse de Federație încurcând încă echipa sătmăreană, astfel că primul sfert s-a încheiat la egalitate, 20-20, iar sfertul doi l-au câștigat la o diferență de patru puncte, 21-17.

În partea a doua a jocului, fără restricțiile cu privire la jucătoarele românce, CSM Satu Mare s-a descurcat mult mai bine câștigând ambele sferturi la o diferență de opt puncte (25-17 și 19-11), iar cea mai mare diferență de puncte între cele două echipe a fost de 25 puncte. Jucătoarele sătmărence de pe bancă au marcat în meciul de sâmbătă 29 puncte, în timp ce banca clujencelor a înscris doar 4 puncte, însă de la linia de fault jucătoarele CSM-ului au avut un procentaj de 46% (6-13), iar oaspetele au transformat în puncte 11 dintre cele 16 aruncări (68%).

Arlesia Morse a marcat pe parcursul celor 34 minute cât a fost prezentă pe parchet aproape jumătate dintre punctele Universității (29 puncte), în timp ce coșghetera sătmărencelor a fost Promise Amukamara, cu 18 puncte.

Pentru CSM Satu Mare urmează două deplasări dificile, sâmbătă, 27 octombrie, de la ora 16:30 vor juca la Târgoviște, iar duminică, 4 noiembrie va juca pe terenul campioanei ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe.

LNBF | Etapa 3 | CSM Satu Mare 85 – 65 Universitatea Cluj (20-20, 21-17, 25-17, 19-11)
Sala: LPS Ecaterina Both (Satu Mare);
Arbitri: Andrada Csender (Mediaş), Răzvan Opriş (Sibiu) şi Lajos Kivago (Oradea);
CSM Satu Mare: Amukamara 18 puncte, Lloyd 16 puncte, Baltic 14 puncte, Mandache 11 puncte, Tavic 10 puncte, Olah 9 puncte, Uiuiu 4 puncte, Kadar 3 puncte, Pane, Lazăr, Huţanu;
Antrenor: Octavian Boian;
Universitatea Cluj: Morse 29 puncte, Napier 10 puncte, Cenean 8 puncte, Begenisic 8 puncte, Orban 6 puncte, Sfîrlea 2 puncte, Irimieş 2 puncte, Biszak, Ciciovan, Bot;
Antrenor: Carmin Artemie Popa.

Rezultate LNBF, etapa 3:
Sâmbătă, 20 octombrie:
CSM Satu Mare 85 – 65  Universitatea Cluj
ACS Sepsi SIC Sf Gheorghe 96 – 57 CSTBv Olimpia CSU Brașov
Marţi, 23 octombrie
FCC ICIM CSB Arad – CSM Târgovişte (ora 18:30)

CLASAMENT LNBF – Grupa A:
1. ACS Sepsi SIC Sf Gheorghe 6 puncte
2. CSTBv Olimpia CSU Brașov 5 puncte
3. CSM Satu Mare 5 puncte
4. FCC ICIM CSB Arad 2 puncte
5. Universitatea Cluj 2 puncte
6. CSM Târgoviște 1 punct

Articolul precedentLiga 3 | Unirea Tășnad învinsă pe terenul ultimei clasate
Articolul următor50 de persoane, blocate într-o gară din județul Satu Mare