Anchetă la Spitalul Județean Satu Mare. Femeie moartă, după ce a fost plimbată prin spitale

Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgență Satu Mare, după ce familia unei paciente care a murit în spital i-a scris ministrului Sănătăţii.

Oamenii îi acuză pe medici de neglijenţă şi spun că ruda lor a făcut multiple infecţii în timp ce era internată. Decesul femeii de 82 de ani a fost provocat de un şoc septic, scrie Digi24. Purtătorul de cuvânt al SJU Satu Mare, Constantin Demian, a declarat pentru realitateadesatumare.net că:

”Femeia, de 82 de ani, s-a simţit rău şi a fost dusă de familie la spital în data de 10 mai și internată în cursul nopții. Aceasta a rămas internată până la data de 15 iunie, după care a fost externată. Câteva zile mai târziu, a revenit la spital în stare gravă. Ar fi contactat o bacterie periculoasă. Starea s-a ameliorat și a fost din nou externată. Câteva zile mai târziu s-a prezentat din nou la spital, în stare gravă și a fost internată. La mijlocul lunii iulie, femeia a decedat.” Acesta a mai declarat că pe timpul spitalizărilor pacientei, nu s-ar fi depus nicio sesizare.
Familia pacientei decedate a trimis o scrisoare ministrului Sănătății, în care a cerut verificări la Spitalul din Satu Mare.
”S-a constituit o comisie prin decizia managerului și a directorului medical care va analiza cazul. De altfel, conducerea SJU s-a autosesizat deja în acest caz”, a mai spus Constantin Demian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare.
Pe de altă parte, fiica femeii decedate, Gergely Agnes-Iuliana, ar fi declarat pentru Digi24 că „I s-a pus o sondă la urgențe care a fost scos abia după 12 zile, după ce am spus eu. A făcut o infecție urinară gravă din cauza asta, a avut o escară foarte urâtă la picior”.

Articolul precedentBloc ANL pentru medicii din Negrești Oaș
Articolul următorPercheziții la Satu Mare. Țigări, alcool și mașină, confiscate de polițiști