Bloc ANL pentru medicii din Negrești Oaș

ANL a anunțat, la finele lunii iulie, includerea în lista de finanțare a unui imobil de locuințe de serviciu pentru medici/personal medical/specialiști ai spitalului Orășenesc Negrești Oaș, precum și pentru alți angajați din instituțiile publice locale din acest oraș.
Noul bloc de locuințe va oferi 16 unități locative și va fi amplasat într-un spațiu aflat în proprietatea județului Satu Mare, dat în administrare Spitalului Orășenesc Negrești Oaș.
În prezent, Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș are 28 de medici angajați, dintre care 11 medici efectuează naveta în localități învecinate, iar 2 medici locuiesc în locuințe închiriate.
Pe lângă cei 28 de medici specialiști angajați, spitalul mai are 21 de medici rezidenți, care în următorii ani vor trebui să se prezinte la post. Mulți dintre acești medici renunță și nu se mai prezintă la post după terminarea rezidențiatului, unul dintre motive fiind lipsa unui spațiu locativ. Existența unor locuințe pe care spitalul să le pună la dispoziția medicilor specialiști va fi o oportunitate atât pentru spital cât și pentru comunitatea locală, iar medicii vor rămâne în oraș, creându-se astfel posibilitatea dezvoltării serviciilor medicale oferite de spitalul din Negrești.

Articolul precedentAproape 200 pachete de țigări, descoperite într-un autoturism
Articolul următorAnchetă la Spitalul Județean Satu Mare. Femeie moartă, după ce a fost plimbată prin spitale