Amenzi de circa 28.000 lei au fost aplicate de polițiștii din Satu Mare, luni, șoferilor indisciplinați în trafic. Totodată, 11 dintre conducătorii auto au rămas fără permise, după ce au condus cu viteză peste limita legală, băuți sau nu au acordat prioritate pietonilor ori altor vehicule care aveau acest drept.

 

 

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat  la data de 13 septembrie, activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat aproximativ 90 de  sancțiuni contravenționale.

 Astfel, pe lângă activitățile de control desfășurate în contextul stării de alertă, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care au aplicat aproximativ 90 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 28.000 de lei.

 

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce, în cazul a 11 conducători auto, dintre care 5 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 nu au acordat prioritate de trecere pietonilor iar alți doi șoferi nu au acordat prioritate de trecere autovehiculelor care aveau acest drept.

Alți doi conducători auto au fost depistați de polițiști la volanul unor autoturisme sub influența băuturilor alcoolice iar unul a fost depistat în timp ce efectua o depășire neregulamentară încălcând marcajul continuu care desparte sensurile de mers.

 

 

 

 

 

Sursa: Realitatea de Satu Mare