Alu Menziken a inaugurat cea mai modernă fabrică de extrudare de aluminiu și topitorie din județul Satu Mare

Compania Alu Menziken a inaugurat azi, la Medieșu Aurit, cea mai modernă fabrică de extrudare de aluminiu și topitorie din județul Satu Mare. Audi, BMW, Bentley, Daimler sunt o parte dintre clienţii companiei de la Medieșu Aurit.

La inaugurarea fabricii au fost prezente persoane din conducerea companiei, printre care Michael Tojner, acționar majoritar, Ingolf Planer, CEO al companiei, Benedikt Wolfram, CFO Alu Menziken, și Didier Nicolas Senn, directorul Alu Menziken. De asemenea, printre invitați s-au numărat ministrul Tineretului și Sportului Ioana Bran, secretarul de stat în cadrul Ministerului Finanțelor Publice, Florin Iura, subsecretar de stat al Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Radu Roca, senatorul Gabriel Leș, deputatul Romeo Nicoară, prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, primari și consilieri județeni.
”E un mare eveniment deschiderea fabricii Alu Menziken la Medieșu Aurit, o fabrică de 20.000 de metri pătrați împărțiți în două clădiri, o investiție realizată într-un an cu peste 50 de milioane de euro. Într-o lună sperăm să sărbătorim primele 20 de mii de tone de producție”, a declarat Didier Nicolas Senn, directorul Alu Menziken.
”Compania Alu Menziken este definită prin precizie, toleranță foarte redusă, ceea ce ne deosebește pe piața europeană. Ca și clienți avem jucătorii mari de pe piața de automotive dar și din alte sfere”, a declarat Adriana Cânpan, manager resurse umane în cadrul Alu Menziken.
În ceea ce privește forța de muncă, Adriana Cânpan susține că ”Nu avem în zonă o industrie a aluminiului, deci nu este ușor și nu avem de unde să găsim oameni specializați, dar suntem suficient de îndrăzneți și optimiști că putem să calificăm la locul de muncă și să specializăm oameni. Tot ce căutăm la ei este atitudinea potrivită și dorința de a lucra alături de noi într-o echipă nouă, într-o companie prestigioasă la nivel de Europa”.

Investiția totală a companiei Alu Menziken, subsidiară a grupului Montana Tech Components din Elveția, este de peste 50 milioane de euro. La noua fabrică de la Medieșu Aurit, compania va produce piese din aluminiu pentru nume mari din industria auto și aeronautică.
Alu Menziken va scoate primele produse pe poarta uzinei de extrudare și turnare a aluminiului din Medieșu Aurit în perioada următoare, produse care vor fi destinate atât industriei aeronautice, dar companiilor din domeniul auto, precum Audi, BMW, Bentley sau Daimler.

Compania a construit două hale de producție, iar numărul de angajați în prezent se ridică la 115, urmând să depășească 250 până la mijlocul anului viitor, respectiv 600 de persoane în următorii trei ani, odată cu continuarea investiției și ridicarea a încă două hale de producție de 20.000 metri pătrați.
Grupul Montana Tech controlează și producătorul de piese din aluminiu UACE Maramureș, care exportă structuri metalice către Airbus, Alenia și Boeing.
Articolul precedentVaccin antirabic gratuit
Articolul următorPeste 1.000 de persoane, diagnosticate cu diabet în fiecare an la Satu Mare