Nu mai puțin de 27 de tone de deșeuri de alimente expirate, mobilă și textile au fost oprite, luni, să intre în țară de polițiștii de frontieră de la Vama Petea. 

 

Poliţiştii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, nu au permis intrarea în ţară a două automarfare încărcate cu 27 de tone deșeuri.

Astfel, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-au prezentat, ieri, pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în România doi cetățeni români, conducând fiecare câte un automarfar.

În primul mijloc de transport (înmatriculat în România) erau încărcate 12,9 tone de mobilier second-hand și alimente expirate provenite de la o firmă din Austria, care urmau să ajungă în județul Botoșani.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat lucrătorilor Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu îndeplinesc condițiile legale.

Imediat după aceea, în același punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru a intra în țara noastră un cetățean român, în vârstă de 32 de ani, domiciliat în județul Maramureș. Acesta conducea un automarfar înmatriculat în România, care era încărcat cu 14,1 tone de articole textile uzate. Marfa provenea din Germania și avea ca destinație o societate comercială din județul Hunedoara. Și în acest caz, polițiștii de frontieră au solicitat prezența reprezentanților Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare. Aceștia au stabilit că bunurile transportate nu pot intra în țara noastră, deoarece șoferul nu a putut prezenta certificatul de dezinsecție.

Drept urmare, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a tuturor bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Sursa: Realitatea de Satu Mare

Articolul precedentKovesi începe să simtă frica. Gușă acuză un derapaj grav: AMENINȚĂRI la adresa familiei sale – încercări eșuate de intimidare. Ce jocuri face binomul Coldea-Kovesi?
Articolul următorGreva din Educație continuă, joi va fi și un MITING. Anton Hadăr: „Va fi o grevă de durată, câteva săptămâni”