Astăzi, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei, a fost înregistrat dosarul penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de fals în declarații și zădărnicirea combaterii bolilor, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de cercetare penală.

Astfel, în data de 06.04.2020, organele de poliție din cadrul Poliției oraşului Tășnad s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, numita C.A.M. la data de 05.04.2020, ora 06:00, a intrat în România pe jos, prin punctul de trecere a frontierei Nădlac, declarând inițial în scris, la vamă, că vine din Ungaria, iar când a ajuns cu convoiul însoțit, la data de 06.04.2020, la Centrul de carantină din localitatea Tășnad, jud. Satu Mare, a declarat că a venit din zona roșie — AUSTRIA, localitatea Amstteten, unde s-a aflat mai multe zile pentru a îngriji bătrâni la domiciliu.

Urmărirea penală este efectuată de lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Poliției oraşului Tășnad, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei.
  • ”Precizăm că activitățile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate ele Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul de presă transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare.
Articolul precedentCampanie de donare de sânge în rândul polițiștilor sătmăreni – ”UNIȚI, SALVĂM!”
Articolul următorAmenzi în valoare de 198.000 lei aplicate sătmărenilor care nu au respectat măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19