La apelul lansat de Centrul de Transfuzii Sanguine Satu Mare, Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare a organizat o campanie de donare de sânge, în rândul propriilor angajați.

Nevoia de sânge este una permanentă. Cu atât mai mult în perioada pe care o traversăm, o perioadă în care virusul COVID 19 poate determina agravarea unor boli fizice și se estimează o creștere a numărului de cazuri ce vor necesita transfuzii, conform precizărilor făcute de dr. Crișan Doina, directoarea Centrului de Transfuzii Sanguine. Este motivul pentru care polițiștii sătmăreni s-au mobilizat pentru a veni în sprijinul cetățenilor care au nevoie de sânge în acest moment, dar și pentru a contribui la existența unui stoc atât de necesar.

Pentru a se evita aglomerarea, campania s-a desfășurat timp de 5 zile lucrătoare, între 1 și 7 aprilie 2020. Polițiști, personal contractual din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, dar și cadre aflate în rezervă au fost invitați să dea viață celor în nevoie, donând sânge. S-au mobilizat alături de polițiști și alte persoane care au dorit să facă parte din această acțiune de suflet. 

O parte dintre participanții la această acțiune au donat nu doar sânge, ci și bonurile de masă primite, care vor fi direcționate în perioada următoare pentru a achiziționa alimente de bază pentru persoane aflate în dificultate financiară.

Felicitări pentru gestul umanitar tuturor donatorilor!

Articolul precedentPompierii sătmăreni intervin de 34 de ore pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată din zona Piatra Bixadului
Articolul următorO sătmăreancă s-a ales cu dosar penal pentru fals în declarații și zădărnicirea combaterii bolilor