ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe a învins în această seară, la Turneul Final Four organizat în Sepsi Arena, formaţia CSM Satu Mare, cu scorul de 69-65 (28-34), în finala Cupei României.

Din păcate, imediat după fluierul de final al meciului, întreaga echipă a clubului sătmărean a părăsit parchetul sălii din Sf. Gheorghe, neparticipând la festivitatea de premiere organizată de Federația Română de Baschet, singurul care a rămas să ridice premiul câștigat de Brittany Denson (cea mai bună marcatoare a turneului) și placheta pentru finalistă a fost antrenorul secund, Octavian Boian.

Sepsi s-a calificat în finală, după victoria în semifinale cu Olimpia Braşov, scor 103-50 (58-30), în timp ce baschetbalistele de la CSM Satu Mare au trecut în semifinale de Phoenix Ştiinţa Constanţa, cu scorul de 68-51 (37-28).

CSM Satu Mare a început marea finală cu Anamaria Kadar, Andra Mandache, Andreea Huțanu, Promise Amukamara și Brittany Denson, iar Sepsi SIC Sf. Gheorghe le-a avut în primul cinci pe Annemarie Godri Părău, Renata Kovasc, Marina Solopova, Ildiko Nagy și Kristina Higgins. Echipa din Sf. Gheorghe a condus în prima parte a jocului, însă sătmărencele au revenit și au câștigat primul sfert la o diferență de șapte puncte, 21-14.

A urmat o perioadă foarte bună pentru echipa pregătită de M. Lopez Alonso care a condus până la începutul sfertului patru și a avut la un moment dat și un avans de 12 puncte, însă din finalul sfertului trei au rămas fără Mandache și Huțanu, eliminate pentru cinci faulturi.

Ultimul sfert a fost foarte disputat, gazdele egalând în startul sfertului la 48, după care s-au distanțat la nouă puncte, 63-54, sătmărencele au revenit și au egalat la intrarea în ultimul minut de joc, 63-63, însă pe final echipa pregătită de Z. Mikes a fost exactă la aruncările de la linia de fault (Solopova și Părău) și s-a impus la o diferență de patru puncte, 69-65.

Amukamara a fost coșghetera finalei, cu 24 puncte (3×3 puncte), însă Brittany Denson a fost cea mai eficientă jucătoare de pe teren, cu 22 puncte + 20 recuperări.

Annemarie Godri Părău a fost cea mai bună marcatoare pentru Sepsi, cu 23 puncte (3×3)+ 6 recuperări și 5 pase decisive, organizatorii desemnând-o la finalul jocului #BTPlayerOfTheGame.

Sepsi SIC Sf. Gheorghe a câștigat pentru a patra oară Cupa României din ultimele cinci ediții, a doua la rând în fața sătmărencelor, care astăzi au bifat a patra finală pierdută…

Articolul precedentTot mai mulţi tineri vor să facă voluntariat la ISU Satu Mare
Articolul următorStreetmusic Festival își schimbă numele, stilul și se mută din oraș: Guță, cap de afiș