Judecătoria Negreşti Oaș va rămâne în acest an cu un singur judecător, după ce unul dintre cei doi care activează în prezent se va pensiona.
Preşedintele Tribunalului Satu Mare, Nilda Preda Târnoveanu, a declarat azi, în cadrul ședinței de bilanț a Tribunalului Satu Mare, că Judecătoria Negrești Oaș se confruntă cu o lipsă acută pe judecători, în contextul în care dintre cei doi judecători existenți, unul a ajuns la vârsta pensionării.
În anul 2018, Judecătoria Negrești Oaș a înregistrat 3.392 dosare de soluționat, dintre care 1.312 dosare stoc din anul 2017 și 2.080 dosare nou înregistrate. Au fost soluționate 2.081 dosare.
În ceea ce privește situația posturilor, dintre cele 18 posturi din schema statului de funcții de la sfârșitul anului 2018, sunt prevăzute 4 posturi de judecător, dintre care două posturi vacante de judecător de execuție; 13 posturi de personal auxiliar de specialitate și conex și un post de personal contractual.
În anul 2018, Judecătoria Negrești Oaș a înregistrat o încărcătură medie pe schemă de 507 dosare pe un post de judecător, prin raportare la numărul de dosare nou intrate, respectiv o încărcătură de 848 dosare având în vedere volumul total de activitate, cu includerea stocului de la începutul anului.
La stabilirea medie a avut în vedere cele patru posturi existente în schema Judecătoriei Negrești Oaș constatăm că încărcătura de dosare în anul 2018 a scăzut față de anul 2017, când s-a înregistrat la nivelul acestei instanțe o încărcătură de 548 dosare pe un post de judecător, prin raportare la numărul de dosare nou intrate, respectiv o încărcătură de 890,25 dosare, având în vedere volumul total de activitate cu includerea stocului de la începutul anului.
Privitor la încărcătura medie pe judecător având ca element de referință posturile efectiv ocupate, care s-au situate la cifra de 2,8, reținem că Judecătoria Negrești Oaș înregistrat o încărcătură medie pe judecător de 742,9 dosare, prin raportare la numărul de dosare nou intrate în anul 2018, respectiv o încărcătură de 1211,4 dosare, prin raportare la volumul de activitate efectiv, cu includerea stocului anterior.

Articolul precedentMașină căutată de autorităţile din Franța, oprită la Petea
Articolul următorLicitaţia pentru reabilitarea Centrului Nou, anulată