Zona centrală a municipiului Satu Mare va fi modernizată

Zona centrală a municipiului Satu Mare urmează să fie modernizată. Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (DALI) a fost aprobată astăzi, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Satu Mare, iar astfel, zona centrală a municipiului Satu Mare urmează să fie modernizată.
Proiectul vizează modernizarea Centrului Nou al municipiului Satu Mare, respectiv reconfigurarea Pieței 25 Octombrie, integrarea în peisajul arhitectural a unei piste de biciclete, refacerea fântânii arteziene și amenajarea unui spațiu public generos pentru organizarea de evenimente și întruniri publice.
Astfel, se vor reface gradenele, Pasajul Corneliu Coposu, trotuarele și iluminatul public, astfel încât prin toate intervențiile propuse se va obține îmbunătățirea amenajărilor peisagistice și se va crea un mediu propice pentru activități de petrecere a timpului liber.
Cele două proiecte, atât cel pentru modernizarea Centrului Vechi, cât și cel pentru Centrul Nou, fac parte dintr-un integrat care își propune să transforme zona centrală într-o zonă de atracție care să reunească zone pietonale de recreere, de agrement, reprezentate de Parcul Central, cu zonele în care se află clădirile istorice monument.
Se are în vedere însuflețirea acestei zone a orașului de la un capăt la celălalt, ținându-se cont de nevoile comunității și de necesitatea implementării unor măsuri de regândirea a traficului și reducere a emisiilor de CO2. Valoarea proiectelor se ridică la aproximativ 7 milioane de euro, bani care vor fi alocați prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Articolul precedentUn bărbat a murit strivit în curtea stației de asfalt Tehnic Asist din Odoreu
Articolul următorAccident cu zece victime în Ciuperceni