Peste 30 de tineri s-au înscris până acum pentru admiterea la şcolile militare de subofiţeri de jandarmi – cei interesaţi mai au la dispoziţie doar 11 zile pentru a-şi depune cererile.

Cererile de înscriere se depun la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare până la data de 15 noiembrie 2019, pentru şcolile militare de subofiţeri la care examenul de admitere va fi organizat în ianuarie 2020.
Dosarul complet trebuie depus până la data de 12 decembrie.
Unităţile de învăţământ care pregătesc viitorii subofiţeri jandarmi au scos la concurs un număr de 360 de locuri la cele două şcoli de subofiţeri. (Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” – Fălticeni – 170 locuri Jandarmeria Română – din care 5 locuri IGAv şi 15 locuri S.I.E., respectiv Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgăşani – 190 locuri Jandarmeria Română – din care 5 locuri IGAv şi 35 locuri S.I.E.).
La ambele unităţi de învăţământ postliceal câte 3 locuri sunt pentru romi, respectiv câte două pentru minorităţi.
Probele eliminatorii sunt vizita medicală, testul psihologic şi probele de aptitudini fizice. Perioada în care se va efectua vizita medicală şi testul psihologic va fi stabilită după finalizarea perioadei de înscriere.
Tematica și bibliografia de concurs, etapele de înscriere a candidaților și planificarea probelor de concurs se afișează pe site-ul oficial al fiecărei unități de învățământ.
Examenul se va desfăşura în perioada 10-23 ianuarie 2020 (seria de elevi februarie-decembrie 2020).
Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare – Biroul Resurse Umane.
Articolul precedentCopil acroșat cu maşina de o polițistă
Articolul următor”Visul unei nopți de vară” se joacă duminică la Teatrul de Nord