Zeci de kilograme de carne de porc, confiscate de polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră împreună cu inspectorii DSVSA au pus sub sechestru aproape 80 de kg de produse de origine alimentară, care urmau să ajungă în țară prin vama Halmeu. DSVSA anunță continuarea controalelor, mai ales că mai sunt active două focare de pestă porcină.
În urma verificărilor efectuate în Punctul de Inspecție la Frontieră Halmeu, de către inspectorii DSVSA și Poliția de Frontieră, a fost supusă sechestrului / reținerii oficiale, cantitatea de 79,6 de kg de produse alimentare de origine animală, în valoare de 2277 lei. Din produsele reținute au fost recoltate probe pentru examene de laborator. După confiscare, produsele au fost dirijate, pentru incinerare, către o unitate de ecarisare autorizată.
DSVSA reamintește că rămân în vigoare interdicțiile de a aduce în țară carnea proaspătă de porc, carnea preparată sau carnea tocată de porc și produsele din carne de porc.
În Satu Mare mai sunt active la această oră două focare de pestă porcină, la Cehal și Orbău.
Dintre cei 61 de mistreți găsiți morți – 33 mistreți au fost confirmați ca pozitivi, iar dintre cei 1001 mistreți împușcați – un număr de 17 de mistreți au fost confirmați ca pozitivi, în fondurile de vânătoare de pe raza județului.