Viceprimarul municipiului Satu Mare s-a făcut de rușine în Germania

Viceprimarul Doina Feher a reprezentat municipiul Satu Mare într-o vizită în Wolfenbhütel, orașul înfrățit cu Satu Mare, la manifestările de aniversare a nouă secole de la înființarea orașului, prilej cu care și-a postat pe contul personal de Facebook o fotografie în care apare alături de un grup de sași plecați din România, din zona Sibiului.
Problema e că viceprimarul poartă eșarfa invers, fără să respecte prevederile unei Hotărâri de Guvern emisă încă în 1992 care stabilește clar că: ”Eșarfa se poartă peste costum, va fi așezată pe umărul stâng, culoarea albastră fiind dispusă în partea de sus și se va încheia în partea dreaptă a corpului, cu ciucurele în afară”.
”Azi, la parada medievală din Wolfenbüttel, ne-am întâlnit cu o trupă de dans folcloric săsesc plecați din România de la Sibiu și care locuiesc în Wolfsburg. Ne-am simțit minunat să ne întâlnim cu acești oameni care ne reprezintă țara cu cinste”, a scris aceasta pe Facebook.
Mai mult, se pare că și consilierul local UDMR, Ștefan Gati, aflat în spatele viceprimarului, poartă eșarfa tot invers, la fel și cocarda.

Articolul precedentAzi încep Zilele Maghiare Partium
Articolul următorPrins cu substanțe etnobotanice în plin centrul Sătmarului