Un stejar vechi de 250 de ani din Grădina Romei a fost tăiat fără milă în Joia Mare. Nu știm dacă a existat un studiu realizat de o persoană avizată, în baza căruia să se taie stejarul vechi de peste două secole, cert e că cei 250 de ani au fost puși la pământ în câteva minute.

Stejarul multisecular este un simbol pentru toţi sătmărenii care timp de mai multe generaţii au vizitat Grădina Romei. Este inacceptabil ca un astfel de monument al naturii, cu o istorie extrem de îndelungată să fie sacrificat probabil în 5 minute de nişte oameni inconştienţi, cel mai probabil pentru simplu fapt că ”stătea în calea” modernului pavaj…

Reamintim că aleile din Grădina Romei din municipiul Satu Mare au intrat în reabilitare la începutul săptămânii. Lucrările costă peste 3 milioane de lei, potrivit celor declarate de primarul Kereskenyi Gabor.

Lucrările de reabilitare a aleilor pietonale, în suprafață de 13.000 mp, au început. Acestea vor fi înlocuite cu pavaj ornamental. De asemenea, este prevăzută curățarea lacului și schimbarea gardului.

Valoarea lucrărilor de reabilitare a aleilor pietonale și curățarea lacului costă 2 milioane de lei (fără TVA), la care se adaugă lucrările de înlocuire a gardului, de 700.000 lei.

Articolul precedentPompierii sătmăreni, chemați să îndepărteze un fagure construit într-un copac situat foarte aproape de un bloc
Articolul următorCoșuri cu alimente pentru oamenii străzii, pregătite de voluntari sătmăreni