Trei deținuți au murit și alți doi se află în stare gravă, în urma unui incendiu izbucnit într-o celulă din incinta Penitenciarului Satu Mare.

Incendiul a izbucnit în această seară la Penitenciarul Satu Mare, în jurul orei 20:22.
La fața locului s-au deplasat trei autospeciale ale pompierilor, un echipaj de jandarmi, poliție, un echipaj SMURD și patru ambulanțe.

Incendiul a fost lichidat, însă au fost înregistrate 5 victime. Trei persoane decedate și două persoane în stare gravă. În acest moment cele două persoane sunt transportate la UPU Satu Mare.

Alte 5 persoane au fost evaluate medical la fața locului și nu necesita transport la spital.

Polițiștii vor efectua verificări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs incendiul.
”Astăzi, 18.03.2020, în jurul orei 20,30, la nivelul Penitenciarului Satu Mare, a fost înregistrat decesul a trei persoane private de libertate, urmare incendierii voluntare a unei camere de deținere.
Pentru lichidarea incendiului, rezultat al unui protest spontan inițiat de zece persoane private de libertate cazate în aceeași cameră de deținere, a fost solicitat, de îndată, sprijinul echipajelor ISU. Totodată, la fața locului s-au deplasat și echipaje ale SMURD, în vederea acordării primului ajutor persoanelor implicate.
În ciuda intervenției prompte, incidentul s-a soldat cu decesul a trei persoane private de libertate, în prezent acordându-se îngrijiri medicale pentru două dintre acestea. Celelalte cinci persoane cazate în aceeași cameră de deținere se află în afara oricărui pericol.
În vederea prevenirii oricăror situații de risc generate de fumul degajat, întreaga secție de deținere a fost evacuată. Subliniem că nu a fost necesară acordarea de prim ajutor persoanelor cazate pe celelalte secții de deținere, starea de spirit în rândul acestora fiind corespunzătoare. De asemenea, nu au rezultat vătămări ale polițiștilor de penitenciare aflați în serviciu.
Incidentul a fost notificat judecătorului de supraveghere a privării de libertate, în prezent desfășurându-se demersuri în vederea sesizării unității de parchet responsabile.
Cauzele și împrejurările producerii incidentului vor putea fi stabilite, cu exactitate, de organele judiciare abilitate în efectuarea cercetărilor.
Subliniem că incendiul s-a produs imediat ulterior efectuării apelului de seară, procedură în cadrul căreia persoanele private de libertate implicate nu au invocat nemulțumiri”, a transmis în această seară Administraţia Naţională a Penitenciarelor printr-un comunicat de presă.

 

Articolul precedentIncendiu la Penitenciarul Satu Mare!
Articolul următorToate agenţiile loto s-au închis. Astăzi, ultima tragere la 6 din 49