Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au sancționat cu avertisment trei crescători de porci din județ, pentru nedeclararea în termenul stabilit de legislație a animalelor nou achiziționate.

Astfel, ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat trei sancțiuni contravenționale, dintre care trei avertismente la trei crescători particulari din localitățile Pomi, Corod și Băbășești, pentru nedeclararea în termenul stabilit de legislație a animalelor nou achiziționate.

Controalele au fost efectuate în perioada 12 – 18 iulie. Verificările au vizat: exploatații profesionale și non profesionale de animale, primării, cabinete medicale veterinare, asociații și fonduri de vânătoare, acțiuni în traficul rutier.

DSVSA Satu Mare avertizează că rămân active focarele de Pestă Porcină Africană din exploatațiile non profesionale din localitățile: Bercu Nou – 1, Porumbești – 6, Mesteacăn – 2.
Dintre cei 151 de mistreți găsiți morți – un număr de 116 capete au fost confirmate ca pozitive, iar dintre cei 1343 mistreți împușcați, un număr de 33 de mistreți au fost confirmați ca pozitivi în fondurile de vânătoare de pe raza județului.

Articolul precedentNereguli în piețele din județul Satu Mare
Articolul următorAlimentarea cu gaz va fi sistată luni pe 13 străzi din municipiul Satu Mare