Teatrul Szigligeti din Oradea, invitat la Satu Mare cu spectacolul Kakuk Marci

În luna noiembrie, Teatrul Szigligeti din Oradea urmează să evolueze la Satu Mare cu spectacolul Kakuk Marci.
Romanul de succes al lui Tersánszky Józsi Jenő a fost pusă în scena Teatrului Szigligeti de apreciatul regizor maghiar Péter Gothár. Spectacolul este inclus în abonamentele pentru adulți ale Trupei Harag György, însă, în număr limitat, sunt puse în vânzare bilete de intrare care se pot achiziționa la agenția teatrală de pe strada Horea de luni până vineri între orele 10.00 și 17.00.
În romanele sale picarești şi textele scrise pentru scenă, autorul născut în urmă cu 130 de ani şi-a reflectat propriul său caracter boem. Autor de cărți pentru copii, scriitor de proză şi de romane ieftine publicate sub pseudonim, traducător, dramaturg, manager de teatru – Józsi Jenő Tersánszky nu a renunţat niciodată la visul de a deveni un faimos acrobat, virtuos muzical sau chiar inventator. Chiar dacă nu a fost niciodată recunoscut de literatura mondială, una dintre cele mai importante ateliere ale culturii maghiare, grupul literar „Nyugat” l-a considerat dintotdeauna membru de bază, pentru că, după spusele lui Zsigmond Móricz, „Nu a fost niciodată alt scriitor maghiar care ar fi fost mai familiar cu acest strat cel mai adânc al societăţii, lumea cerşetorilor, vagabonzilor, proştilor şi sărmanilor, ca Tersánszky”.
În acest spirit, spectacolul nostru scoate la lumină personaje de pe periferia societăţii, acolo unde aventurile amuzante trăite de Kakuk Marci îl conduc pe protagonist de la munca zilieră, sau mai bine zis, de la refuzul de a munci, până la poveşti complicate de dragoste – acolo unde, în ciuda regulilor morale ale începutului de secol, acest erou simpatic se descurcă oriunde şi în orice fel de condiţii.
Distribuția: Hunyadi István, Dimény Levente, Balogh Attila, Csatlós Lóránt, Tasnádi Sáhy Noémi, Ababi Csilla, Szotyori József, Szabó Eduárd, Gajai Ágnes, ifj. Kovács Levente, Fábián Enikő, Tóth Tünde, Dobos Imre, Trabalka Cecília, Kocsis Gyula, Pitz Melinda, Sebestyén Hunor, Kiss Csaba, Nagy Tímea, Naphegyi-Boldis Zsuzsanna, Zsisku Eliza, Torkos Márk și Szűcs Tamás.

Articolul precedentMuzeul Iluziilor, pentru prima dată în Satu Mare
Articolul următorJandarmeria Satu Mare recrutează candidați