Tânără din Afganistan oprită de polițiștii de frontieră 

Polițiștii de frontieră sătmăreni au depistat o tânără din Afganistan care intenționa să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria.

Astfel, luni, 10 decembrie, în jurul orei 10:30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berveni, aflați în misiune de supraveghere a frontierei de stat, au depistat pe raza localității Oar, jud. Satu Mare, la aproximativ 200 metri de linia de frontieră, o persoană care se îndrepta spre frontiera cu Ungaria. Persoana, care nu-și justifica prezența în zona de frontieră, a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări.

Din primele verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că este vorba despre o persoană de sex feminin, cetăţean afgan: M. M., în vârstă de 31 de ani. Tânăra a intrat legal în țara noastră și a declarat că este studentă în Cluj-Napoca, iar luni dimineață a ajuns în Satu Mare, după care a luat un taxi până în apropierea cimitirului din localitatea Oar, unde a fost depistată de polițiștii de frontieră.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar la final vor fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Articolul precedentAeroportul Internațional Satu Mare se laudă cu un număr record de pasageri în luna noiembrie
Articolul următorCondamnat pentru lovire, oprit în vama Petea