Anul acesta, Fundația Hans Lindner a organizat, în perioada 30 iunie – 4 iulie, două tabere de recreere a familiilor cu copii și tineri cu afecțiuni oncologice din județ, beneficiari ai programului Raza Speranței.

Una a avut loc în Sarospatak, Ungaria, și una în Maramureș, la Ocna Șugatag.
Una dintre locațiile de desfășurare a taberelor a fost localitatea maramureșeană Ocna Șugatag și împrejurimile acesteia, unde cele 15 familii participante au avut prilejul să se bucure de frumusețea peisajelor și ospitalitatea localnicilor.
Programul a fost unul încărcat cu vizitarea obiectivelor turistice din zonă, dar și cu multe emoții pozitive și voie bună, jocuri de grup și chiote de bucurie ale copiilor scăldându-se în piscinele din incinta pensiunii.
Lacul Bodi din Mogoșa, de la poalele muntelui Gutâi, a fost pentru copii un loc în care au putut să își pună în practică abilitățile sportive de a pedala pe hidrobicicletă în jurul lacului admirând în acel timp peisajul montan.

Oprirea de la pârtiile de schii din Șuior au adus emoții intense copiilor datorită urcării la cota 1000 cu telescaunul. Acolo familiile au fost ospătate cu un prânz tradițional petrecând o întreagă dupămasă în mijlocul peisajului de basm care înconjura cabana.
Copiii au poposit și la Centrul de echitație – Casa Pașcu, unde au aflat informații prețioase despre rasele de cai, lame și căprioarele din vecinătatea casei, copiii având totodată șansa să hrănească animalele cu fructe și pâine iar apoi să se urce călare pe caii prețioși, învingându-și toate temerile.
Mănăstirea Bârsana și vizitarea ansamblului monahal a încununat buna dispoziție a acestor zile, aducând prilejul unui moment de meditație, rugăciune și slavă într-o locație în care rugăciunea se unește cu colinele,pădurile și cu arhitectura din piatră şi lemn.
Cimitirul vesel din Săpânța a fost un alt punct turistic vizitat de familii, locație care i-a încântat pe copii prin unicitatea locului, farmecul și umorul cu care sunt relatate poveștile de viață a persoanelor înmormântate.O altă locație deosebită vizitată a fost Mănăstirea Peri, la care copiii au admirat turla înaltă de 78 de m, fiind totodată a 3 a cea mai înaltă turlă de biserică dintre lăcașurile de cult din România și care poate fi observată și de peste Tisa.
Organizatorii se bucură că au reușit să ofere copiilor și părinților acestora odihnă și recreere, bucurie și voie bună, să-i scoată din rutina de zi cu zi ale luptei cu boala, oferindu-le activități benefice pentru a reface energiile atât de necesare unei cât mai bune recuperări.
Familiile și organizatorii mulțumesc pe această cale sponsorilor Király István , Kengye Zoltán, Fehér Zoltán, Barta Ludovic , Asztalnok Mária , Kállai Pál, Dobos Zs., fără de care acest eveniment nu ar fi fost posibil, dar și comunității sătmărene care, donând 2 % din impozitul pe venit, demonstrează că împreună putem pune în mișcare ceva care părea imposibil de realizat.

Articolul precedentSătmărean cercetat de poliţiştii bihoreni, după ce a prezentat un permis de conducere fals
Articolul următorAccident grav în județ. Două persoane au rămas încarcerate