Tabără fără tablete și telefoane mobile

Tinerii sătmăreni au șansa, începând de azi, să participe la atelierele meşteşugăreşti în domeniul lemnului, lutului, brutăritului, dar și ateliere precum electrotehnică şi creaţii textile. 

Totodată, tinerii vor cunoaște modele de agricultură modernă şi tradiţională, prin ieşirile la fermele judeţului Satu Mare, implicându-se activ în ateliere practice (cum se lucrează cu utilaje noi, cum se cresc modern animalele – caprele, oile, cum se cultivă cerealele, legumele).
În plus, tinerii participă şi la prepararea gustărilor şi a mesei de prânz, care se gătește din produse tradiționale, într-un mod tradițional.
”Vacanţa de vară” se desfăşoară pentru tineri cu vârstă peste 12 ani, în perioada 18 iunie- 27 iulie în stagii de câte o săptămâna, în fiecare săptămână acceptându-se un număr de 20 persoane, iar organizatoare este Fundația Hans Lindner.
Programul zilelor de tabără începe la ora 9,00 şi se termină la ora 15,00, iar intâlnirile au loc pe strada Dsida Jeno nr.8.
Fundaţia Hans Lindner îşi propune prin acest proiect, stimularea tinerilor în devenirea de indivizi responsabili, de încredere, perseverenţi care pot contribui singuri la propria lor orientare vocaţională. Totodată aceştia vor înţelege, că valorile personale şi alegerile din viaţă nu se fac doar din faţa calculatorului sau cu prieteni virtuali.

Articolul precedentJudețul Satu Mare, promovat la Viena de Remus Țiplea și meșterii populari din Țara Oașului
Articolul următorBărbat accidentat pe o trecere de pietoni din municipiu