SYMPHONIC JAZZ IN TRANSYLVANIA. Elena Mîndru și Orchestra Română de Tineret celebrează Centenarul României la Negrești-Oaș

Elena Mîndru & Orchestra Română de Tineret celebrează Centenarul României cu un concert inedit de jazz simfonic în Negrești-Oaș, sâmbătă, 8 septembrie, de la orele 19.00, la Sala Dallas.
Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local Negrești-Oaș și Casa Orășenească de Cultură, fiind ultimul din seria evenimentelor Zestrea Oașului care a debutat la 1 august 2018.
În anul Centenarului României, în perioada 6-9 septembrie 2018, solista de jazz Elena Mîndru (România-Finlanda) revine în România cu cel mai important turneu al carierei sale. Alături de Orchestra Română de Tineret, dirijată de către Cosette Justo Valdés (Cuba/Germania) și soliștii Tuomas J. Turunen – pian (Finlanda), Michael Acker – contrabas (România), Borislav Petrov – tobe (Bulgaria) și Dan Variu – fluier tradițional (România), solista va concerta în patru orașe din Transilvania unde nu există orchestre simfonice: Sighișoara, Zalău, Negrești-Oaș și Toplița.
Astfel, publicul din Negrești-Oaș și din împrejurimi va putea face cunoștință cu un concert unic și extraordinar, în care muzica jazz este îmbinată cu muzica clasică, cu influențe folclorice românești. Localnicii negreșteni, elevi, studenți, muzicieni sunt invitați să se bucure de un spațiu cultural deosebit cu ocazia acestui eveniment.
Symphonic meets Jazz reprezintă un concept unic organizat în Romania și urmărește susținerea tinerilor compozitori și a noilor lucrări simfonice scrise de aceștia, dialogul între genurile muzicale și mobilitatea muzicienilor participanți. Acest model nou de concert și gen muzical în România invită publicul larg, în special pe cel tânăr să facă cunoștință cu muzica simfonică și muzica jazz, cu muzica live, cu cultura și valorile muzicale naționale și internaționale.
Prin intermediul turneului Symphonic Jazz in Transylvania din toamna acestui an, organizatorii urmăresc realizarea unui eveniment de calitate superioară, în orașe care nu dispun la ora actuală de filarmonică proprie și în care accesul la acest tip de eveniment este redus. Prezența unor muzicieni internaționali în cadrul combo-ului de jazz precum și a dirijoarei de proveniență cubaneză dă acestui turneu o notă de originalitate și crează un mediu adecvat schimbului intercultural.

Articolul precedentDouă trotuare din municipiul Satu Mare intră în reparații, după mai bine de 60 de ani
Articolul următorÎn luna iulie 2018, rata şomajului a fost de 2,65%