Sute de amenzi și zeci de permise auto reținute

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au organizat și executat în weekend mai multe acțiuni de menținere a unui climat de ordine și siguranță publică, totodată acționând și pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere.

În cadrul activităților desfășurate polițiștii au aplicat aproximativ 30 de sancțiuni contravenționale, la Legea nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice și în jur de 230 de amenzi la OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.

Totodată, pentru neregulile constatate în trafic, polițiștii rutieri au dispus și măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 38 de conducători auto pentru nerespectarea regimului de viteză, sau pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, alcool sau neacordarea priorității de trecere și au ridicat un certificat de înmatriculare.

Din totalul permiselor de conducere reținute de polițiști, 29 dintre acestea au fost ridicate ca urmare a depășirii vitezei maxime legale cu peste 50 km/h în localități cât și în afara acestora, de către conducători auto cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, aceștia fiind filmați și înregistrați de aparatul radar rulând cu viteze de la 101 km/h până la 160 de km/h, pe tronsoane de drum cu limite de viteză de 50 km/h, 70 km/h, 90 km/h sau 100 km/h.

Articolul precedentDosar penal pentru o femeie din Homorodu de Sus
Articolul următorAndreea Bănică, DJ Project și Baby Gabi vor urca pe scenă la Ziua Cetății Ardud