Suspendarea activității de judecată la Tribunalul Satu Mare. 

În vederea prevenirii răspândirii la nivel național a infecției cu noul coronavirus COVID 19, ținând seama de necesitatea unei abordări coordonate în privința aceste situații, care să asigure o implementare unitară a măsurilor de prevenție la nivelul instanței, Colegiul de conducere al Tribunalului Satu Mare, prin hotărârea numărul 6 din 13 martie 2020 a stabilit următoarele măsuri:

– începând cu data de 13 martie și până la data de 4 mai, la nivelul Tribunalului Satu Mare se suspendă activitățile care presupun prezența publicului, cu excepția judecării cauzelor urgente.

În considerarea prevederilor articolului 1 în materiile civile, litigii cu profesioniști și contencios administrativ și fiscal, după caz, vor fi judecate doar cauzele având ca obiect:
– ordin de protecție
– suspendare provizorie a executării silite
– grevă
– suspendarea executării actului administrativ, întemeiat pe dispozitiile articolelor 14 și 15 din Legea nr. 554/2004
– achiziții publice.

În materia insolvenței vor fi soluționate doar cauzele care nu presupun ședință publică și procedurile administrative.
În materie penală vor fi soluționate cauzele urgente în materia masurilor preventive, unde se pun în discuție verificarea și temeinicia măsurilor preventive, precum și cererile privind luarea, prelungirea, înlocuirea sau revocarea măsurilor preventive.

Fiecare președinte de complet de judecată în materie penală va efectua o verificare vizând situația împlinirii termenelor de prescripție a răspunderii penale, urmând să stabilească dacă sunt cauze ce necesită a fi judecate în această perioadă din această perspectivă.
Toate celelalte măsuri stabilite prin hotărârea numărul 5 din 12 martie 2020 a Colegiului de conducere al Tribunalului Satu Mare se aplică în mod corespunzător în perioada 13 martie – 4 mai 2020.

Articolul precedentUnsprezece șoferi au devenit pietoni, în urma unei acțiuni a polițiștilor sătmăreni
Articolul următorRaed Arafat, la Realitatea PLUS: Putem intra în scenariul 3 în scurt timp. Clar ne așteptăm la creșterea bilanțului COVID-19