Spitalul Județean de Urgență Satu Mare va avea din 1 iulie bucătărie în regie proprie

De la 1 iulie 2018, Spitalul Județean de Urgență Satu Mare va asigura hrana pacienților în regie proprie, după ce bolnavii din spitalele sătmărene au ”mestecat” ani la rând ”problema mâncării” din spitale, pe care managerii Spitalului Județean de Urgență Satu Mare care s-au perindat în ultimii ani le-au ”servit-o” din ”găleată”, din caserole, apoi din ”bucătăria în regie proprie” și, în prezent, din caserole.
De altfel managerul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, Adrian Marc, a recunoscut că a gustat din mâncarea pe care o primesc acum pacienții și nu i-a plăcut deloc, dându-le dreptate bolnavilor că sunt nemulțumiți de hrana pe care o primesc.
Din 3 ianuarie 2018, bolnavii din spitalele sătmărene primesc mâncare în caserole. Firma de catering Agrosistem Food SRL Brașov a câștigat licitația organizată de Spitalul Județean de Urgență Satu Mare. Firma va presta servicii de cantină pentru pacienții din Spitalul Județean de Urgență Satu Mare. Contractul a intrat în vigoare în data de 3 ianuarie 2018 și este valabil pe o perioadă de 3 luni (31.03.2018), cu posibilitate de prelungire prin act adițional pe o durată de cel mult trei luni, respectiv până la data de 30.06.2018, în limita valorii estimate.
Din 1 iulie, Spitalul Județean de Urgență Satu Mare va asigura hrana pacienților în regie proprie, Adrian Marc, managerul Spitalului Județean Satu Mare, consideră că prioritatea în ceea ce privește hrana asigurată pacienților internați constă în a fi diversificată și caldă.
Alocația financiară pentru fiecare regim este diferită ca valoare. La regimul comun este de aproximativ 10 lei pe zi din care trebuie asigurate trei mese, iar la regimurile mai delicate se ajunge la 15-16 lei pe zi.
Același lucru urmează să se întâmple pe partea de spălătorie a spitalului, un alt serviciu externalizat până acum, care va intra în regie proprie și care a produs numeroase nemulțumiri din partea secțiilor.

Articolul precedentCriză de medici. Spitalele din județul Satu Mare angajează 28 de medici specialiști
Articolul următorAglomeraţie în Vama Petea. Șoferii de TIR așteaptă peste 120 de minute să iasă din țară