Azi, după ce și ultima ofertă a conducerii de la Electrolux a fost refuzată de greviști, sindicaliștii s-au întâlnit din nou cu conducerea companiei.

La finalul întâlnirii, liderul Sindicatului Liber Samus, Sorin Faur, a declarat că în urma întâlnirii nu doar că nu s-a ajuns la niciun rezultat, ci mai mult, șefii fabricii nu au fost cooperanți.

„La ora 10 a avut loc o întâlnire între sindicat și Conducere. Pe scurt, în procesul verbal nu au vrut să treacă ce a spus Sindicatul la întâlnire, ceea ce ne-a pus în postura de a nu semna Procesul verbal al ședinței. A fost de fapt un monolog în care cei doi directori s-au consultat cum să facă un proces verbal favorabil lor. La cererea noastră să treacă în procesul verbal și ce am spus noi, despre faptul că nu au cerut niciodată modificarea CCM, au râs. În acel moment eu am simțit că rămânerea mea în sală ar putea duce la alte dosare penale. Ca atare am plecat fără să semnăm un proces verbal. Alte interpretari legale și desfășurarea ședinței o să vă dăm mâine”, a scris Faur.

Reamintim că liderii de sindicat și greviștii au discutat în această dimineață oferta finală prezentată de conducerea de la Electrolux în cadrul negocierilor de ieri. Întrebați dacă acceptă oferta, greviștii au refuzat-o în unanimitate, arătându-se dispuși să meargă mai departe.
De zece săptămâni, muncitorii de la Electrolux se află în grevă generală. Tot ce vor este un salariu care să le asigure supraviețuirea, mai precis, aceștia solicită 2 lei în plus pe oră.

Articolul precedentȘoferi trași pe dreapta, vitezomani lăsați fără permis
Articolul următorManifestări dedicate zilei de 9 mai – Ziua Independenţei de Stat a României