Secția română a Teatrului de Nord împlinește 50 de ani de existență

Primăria Municipiului Satu Mare și Teatrul de Nord Satu Mare deschid astăzi, 18 ianuarie, programul aniversării secției române a Teatrului de Nord, care împlinește 50 de ani de existență.
Cu această ocazie, primarul Kereskényi Gábor, transmite un mesaj instituției de cultură și colectivului, acum în prag de sărbătoare.
“Se împlinesc 50 de ani de la înfiinţarea secției române a Teatrului de Nord Satu Mare. Sunt norocos că pot să fiu martor la un moment într-adevăr deosebit. Am fost, ca sătmărean, bineînțeles, de sute de ori la spectacole, la Teatrul de Nord, o instituție pe care o cunosc foarte bine şi ca structură, dar şi ca spirit. Cei 50 de ani ai Secției Române a Teatrului de Nord înseamnă mai mult decât o viaţă. Scena acestui teatru a fost înnobilată, de-a lungul timpului, de talentul, originalitatea și nu în ultimul rând, de bucuria de a juca a unora dintre cei mai apreciați artiști, atât cei de la Secția Română, dar și de la Trupa Harag György .
Dacă ar fi să mulţumesc cuiva, atunci trebuie să mulţumesc actorilor, regizorilor, coregrafilor sau scenariști, precum și restului personalului, care care au dat prestigiu acestei instituții în toți acești ani. Și, nu în ultimul rând, spectatorilor! Teatrul este al lor, al celor de ieri şi de azi, şi va rămâne generaţiilor viitoare. Dragostea și aprecierea publicului pentru toți cei care alcătuiesc familia Teatrului de Nord a consolidat, de-a lungul timpului, renumele instituției atât în țară, cât și peste hotare. Lor le suntem recunoscători, le mulțumim și îi felicităm”, transmite primarul Kereskényi Gábor.
Programul aniversării începe azi, la ora 13.00, cu o ceremonie comemorativă la ”Casa Frențiu” de pe strada Mircea cel Bătrân.
Momente importante ale aniversării sunt cele două conferințe, ”Mihai Raicu” și ”50 din 100”, programate sâmbătă și duminică în Cafeneaua Teatrului. În foaierul Teatrului vor fi expuse fotografii din spectacolele realizate în cei 50 de ani. Concertul live cu celebra trupă Toulouse Lautrec, pentru prima dată la Satu Mare, are loc sâmbătă în Moose Bar.
Trei spectacole ale secției române sunt programate în cele trei zile de aniversare, în Sala Mare a Teatrului de Nord: premiera spectacolului ”Despre șoareci și oameni” de John Steinbeck, regia Andrei Mihalache, ”Rețeta perfecțiunii în foarte mulți pași care nu duc nicăieri” un teatru fizic de Andrea Gavriliu și ”Tără(z)boi” de Mariana Starciuc, regia Ovidiu Caița.

Articolul precedentA început acțiunea de toaletare a copacilor din municipiul Satu Mare
Articolul următorManifestări culturale dedicate Zilei Unirii Principatelor Române, la Carei