Consiliul Județean Satu Mare începe modernizarea a două noi tronsoane de drumuri județene.

Președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, vicepreședintele Ioan Rus și reprezentantul Asocierii Alfa Rom SRL, Construcții Drumuri SA, Samcif SA și Total Construct SRL, au semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor pentru porțiunea de drum cuprinsă între Doba (DN19) – Boghiș – Dacia și DN 19.

Prin modernizarea acestui tronson de drum se va realiza o legătură rutieră modernă inclusiv între localitățile Boghiș și Dacia, acolo unde partea carosabilă, în lungime de aproximativ 4 km, este de pământ.

Valoarea contractului este de 17,4 milioane de lei fără TVA, iar termenele de predare a lucrărilor sunt șase luni pentru proiectul tehnic și 24 de luni pentru execuția lucrărilor. Lungimea totală a traseului este de 10,4 km. Pe lângă lucrările de modernizare a părții carosabile, contractul mai prevede și asigurarea scurgerii apelor prin înlocuirea sau repararea podețelor și refacerea șanțurilor, precum și realizarea semnalizării rutiere orizontale și verticale.

Cel de-al doilea contract de proiectare și execuție a lucrărilor, semnat în data de 6 mai, vizează porțiunea de drum din DN 19 (zona Vraja Crasnei) spre Moftinu Mare – Crișeni – Craidorolț, în lungime de 12,4 km. Executantul, Asocierea Drum Construct SRL și Road Design ASP SRL, are la dispoziție 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuția lucrărilor.

Contractul în valoare de 18,7 milioane de lei fără TVA, are în vedere modernizarea părții carosabile, colectarea și evacuarea apelor pluviale, amenajarea elementelor de siguranță a circulației, dar și lucrări de trecere la nivel cu calea ferată.

Cele două tronsoane de drum județean se realizează cu fonduri obținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.

Articolul precedentBaschet | CSM Satu Mare începe vineri bătălia pentru titlul național
Articolul următorMuncitorii de la Electrolux rămân în grevă generală. Au refuzat oferta finală a grupului suedez