Cinci unități medicale din județul Satu Mare vor fi dotate cu câte un cort de dezinfecție, sterilizare și decontaminare cu ozon atât a aerului din interior, cât și a îmbrăcăminții persoanelor ce îl parcurg.

În lupta cu coronavirusul, personalul medical din prima linie este cel mai expus, astfel că este esențial ca acesta să beneficieze de o dotare corespunzătoare, respectiv echipamente de protecție pentru echipa medicală pentru a evita îmbolnăvirea acestora (combinezoane, mănuși, măști, ochelari, dezinfectanți etc.).

Printr-o donație generoasă făcută de către DRW (Asociația Economică Germano-Română pentru Regiunea de Nord Vest – DRWSM, la recomandarea Instituţia Prefectului Satu Mare, cinci unități medicale din județul Satu Mare vor fi dotate cu câte un cort de dezinfecție, sterilizare și decontaminare cu ozon atât a aerului din interior, cât și a îmbrăcăminții persoanelor ce îl parcurg.

Acestea vor fi amplasate zilele următoare la intrarea în Spitalul Județean de Urgență (SJU) Satu Mare, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul Municipal Carei, secția de boli Infecțioase a SJU și secția Bixad a Spitalului de Pneumoftiziologie.

Prin Departamentul pentru Situații de Urgență, la Satu Mare au ajuns ieri 2.450 de combinezoane și 38.750 de măști chirurgicale care vor fi distribuite angajaților din cadrul unităților medicale din primă linie și medicilor de familie.

Articolul precedentDosar penal pentru un sătmărean. Acuzat că nu a respectat măsura de izolare la domiciliu
Articolul următorProgramul autobuzelor în perioada 10 – 21 Aprilie