Polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Beltiug, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Satu Mare, ai luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale și ai polițiștilor criminaliști au desfășurat o acțiune de amploare, în sistem integrat, cu efective mărite, pe raza localităților Socond și Stâna.

Acțiunea forțelor de ordine a avut ca scop impunerea măsurilor legale în vigoare pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2, verificarea respectării măsurilor de izolare la domiciliu, a restricțiilor de circulație impuse prin O.M.3 și 4/2020, și combaterea faptelor de natură penală, în special asupra categoriilor de persoane cu risc ridicat de victimizare precum și depistarea și sancționarea faptelor de natură contravențională.

Imagine

În urma acțiunii polițiștii au legitimat peste 150 de persoane, au verificat 57 de autovehicule și au aplicat 59 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 91.400 de lei, dintre care 29 s-au aplicat pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3 din 24 martie 2020, în valoare de 73.000 de lei. 

Acțiunea forțelor de ordine nu s-a limitat doar la impunerea normelor legale în timpul stării de urgență privind restricționarea deplasării persoanelor.

Astfel, polițiștii au aplicat și 12 sancțiuni pentru nerespectarea normelor legale privind circulația pe drumurile publice, 12 sancțiuni pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială și a ordinii și liniștii publice, o sancțiune pentru activități ilicite de producție, comerț sau prestări de servicii, două sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor legale în vigoare din domeniul silvic și alte 3 sancțiuni contravenționale la alte acte normative.

Imagine

De asemenea, în urma acțiunii, polițiștii au constatat și săvârșirea unei infracțiuni silvice pe raza localității Stâna, fiind luată în cauză măsura confiscării a 11 mc de material lemnos.

Forțele de ordine vor continua să acționeze în sistem integrat și în perioada următoare în vederea impuneri măsurilor legale dispuse pe perioada stării de urgență pentru siguranța tuturor locuitorilor județului Satu Mare.

  • ”Pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur vă rugăm să respectați cu strictețe normele legale instituite în perioada stării de urgență și să limitați deplasările. Suntem încrezători că împreună, prin acțiunile efectuate de forțele din cadrul sistemului de ordine și siguranță publică și prin conduita responsabilă manifestată de locuitorii județului Satu Mare vom putea depăși aceste momente dificile”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare.

Imagine

Articolul precedentCOVID-19 | În județul Satu Mare se află în carantină 537 persoane, iar în autoizolare la domiciliu 766 persoane
Articolul următorCovid-19 | Bilanțul la nivel național a ajuns la 7.707. În Satu Mare sunt confirmate 41 cazuri