Satu Mare a primit cinci ambulanțe noi, complet dotate

Primul lot de cinci autospeciale Renault 4×2 tip B1-2 destinate Serviciului de Ambulanta Județean Satu Mare au fost livrate și sunt deja garate în garajele instituției.
Acestea au fost achiziționate prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 – “Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale” – un program național amplu având ca scop creșterea capacității de reacție și răspuns în cazul situațiilor de urgență și a dezastrelor colective.
Ambulanțele au fost extrem de așteptate de către echipajele medicale, având în vedere gradul de uzură al autospecialelor existente și numărul mare al kilometrilor rulați cu acestea. Este de menționat ca 62% din parcul auto al S.A.J. Satu Mare are o vârsta de peste 10 ani, iar media kilometrilor parcurși cu aceste autospeciale este de peste 500.000 km. Cheltuielile cu menținerea în stare operațională a autospecialelor reprezinta un impact financiar major pentru unitate, în condițiile în care cu toate eforturile depuse, aceste ambulanțe nu mai prezintă siguranță pentru intervențiile de urgenta, existând permanent riscul unor defecțiuni tehnice în timpul deplasării la/de la intervenție.
La nivelul conducerii S.A.J. s-a stabilit un program de instruire al medicilor și asistenților referitor la dispozitivele și echipamentele medicale de pe noile autospeciale precum și un calendar de întocmire a formalităților de înmatriculare și încheiere a asigurărilor obligatorii și facultative astfel încât ambulanțele să devină operaționale cât mai curând.

Articolul precedentCod galben de ceață în județul Satu Mare
Articolul următorPompierii sătmăreni au donat sânge. Sătmărenii sunt invitați să se alăture campaniei